; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Workspace,With,Desk,And,Chair,In,Elegant,Teenager

(P) Camera copilului – trucuri pentru a valorifica întregul spaţiu

27 May 2021

Camera copilului este o zonă provocatoare, indiferent de vârsta celui mic. Dacă în primi ani de viață trebuie să te asiguri că corpurile de mobilier selectate sunt bine fixate şi au înălţimea potrivită, aşa încât totul este asigurat şi sunt minimizate accidentările, odată cu începerea școlii spaţiul trebuie reorganizat.

Cu siguranță, patul copilului mic nu mai satisface necesarul de spațiu al copilului școlar, biroul trebuie integrat corect, însă mai rămân provocările legate de organizarea spațiului de depozitare pentru că, concomitent cu jucăriile spațiul se aglomerează de cărţi caiete şi alte materiale didactice. Cum se observa tot ce ţine de organizare şi integrare de mobilier pentru copii trebuie regândit.

Corpuri compacte ușor de utilizat

În camera copilului școlar nu trebuie să existe decât piesele indispensabile: patul, biroul de lucru şi garderobă de depozitare a hainelor. Orice la corp ar aglomera inutil încăperea şi ar reduce sin spaţiul de joacă şi mișcare al celui mic. Chiar dacă piticul tău este școlar nu însemna că nu va mai petrece o bună perioadă de timp jucându-se. Elimină din dormitorul copilului comodele, noptierele şi celelalte accesorii care ar putea încărca.

Descoperă beneficiile verticalității

După cum observi, modificările realizate au venit cu deficit din punct de vedere al spațiului de organizare. Ai eliberat spaţiul pe orizontală şi ai lăsat loc de mişcare, însă ai numeroase obiecte care nu îşi mai găsesc locul. Poţi monta rafturi şi etajere pentru organizarea eficientă a plușurilor, a maşinuţelor și a materialelor școlare. Rafturile au avantajul că sunt înguste uşor de montat şi pot păstra numeroase obiecte. Nu ocupă loc pe podea dar pot îmbunătăți estetica încăperii. 

Folosește cutii pentru depozitare

Dacă ai montat rafturile şi etajerele ai creat spațiu pentru depozitare valoros. Achiziţionează  câteva cutii colorate în care piticul îşi poate păstra piesele de lego, cuburile şi creioanele colorate. Aşa organizată încăperea va fi una practică, prietenoasă atractivă pentru cel mic.

Sursa de imagine: Photographee.eu / Shutterstock.com

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare