; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Pat supraetajat 1

(P) Camera copiilor se împarte frățește! Iată cum alegi cel mai bun pat etajat pentru prichindeii tăi!

29 July 2019

Dacă micuții tăi sunt nevoiți să împartă aceeași cameră din lipsă de spațiu, însă îți dorești să le oferi mai mult loc pentru joacă pentru a se simți excelent în dormitor, varianta amplasării unui pat etajat reprezintă cea mai bună soluție. Dincolo de faptul că acest obiect oferă numeroase avantaje într-o cameră de copii, fie că vorbim de fetițe sau băieței, un pat etajat este cea mai bună achiziție pe care o poți face. Vrei să știi cum alegi cel mai bun model? Află ce criterii trebuie să ai în vedere în cele ce urmează! 

Siguranța primează

Cel mai bun pat etajat pentru copiii tăi trebuie să fie, mai întâi de toate, foarte sigur. Acest aspect vizează, în mod special, locul de deasupra, întrucât trebuie să ofere o stabilitate și o siguranță pentru copilul care folosește zilnic scara pentru a se urca. Micuțul nu trebuie să fie în pericol în niciun moment, atât în timpul urcării, cât și al coborârii. De aceea, înainte de a achiziționa un pat etajat în dormitorul prichindeilor, asigură-te că scara prevăzută este rezistentă și foarte bine fixată, patul superior are o protecție laterală, cadrul este rezistent și tăbliile nu au colțuri proeminente. Greutatea pe care o poate susține patul suprapus este și ea un aspect de siguranță important. 

 

Dimensiunile trebuie luate în calcul

Înainte de a alege un pat etajat, este important să verifici care este dimensiunea dormitorului și ce spațiu ai la dispoziție pentru a amplasa un astfel de obiect. Nu uita să lași suficient spațiu între patul de sus și tavan, dar și între paturi și peretele opus acestora, astfel încât cei mici să se poată mișca liber. În ceea ce privește lungimea unui pat etajat, trebuie să te ghidezi după înălțimea copiilor tăi și să ai în vedere faptul că vor avea nevoie de mai mult spațiu pentru a-și întinde mâinile și picioarele. Ține cont de faptul că micuții sunt în creștere și se dezvoltă foarte repede, prin urmare au nevoie de suficient loc în pat pentru a se odihni așa cum trebuie. 

Materialul e important 

Printre cele mai întâlnite materiale în fabricarea unui pat etajat se numără lemnul și metalul. Modelele din metal se încadrează perfect într-o cameră amenajată în stil modern. Acestea sunt extrem de versatile, fiind disponibile într-o varietate de culori. De asemenea, un pat etajat din metal este foarte rezistent și poate susține o greutate mai mare. De cealaltă parte, un pat etajat din lemn poate fi încadrat oricând într-un dormitor cu design clasic, în care predomină mobilierul în aceeași nuanță. În plus, lemnul este un material durabil, iar dacă este îngrijit așa cum trebuie, poate fi păstrat multă vreme în camera copiilor. 

 

Acestea sunt doar câteva dintre criteriile importante pe care e bine să le ai în vedere atunci când alegi un pat etajat pentru copilașii tăi. Dacă sunt mai mari, îi poți întreba și pe ei cu privire la stilul preferat sau la tipul saltelei, pentru a te asigura că alegerea este pe placul juniorilor. 

 

În alegerea celui mai potrivit pat etajat îți stă la dispoziție motorul de căutare FAVI, despre care poți afla mai multe aici: https://www.facebook.com/Faviro/ . Accesează linkul și fii la curent cu cele mai frumoase modele de mobilă și decorațiuni. 

 

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare