; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Calculatoare_second_hand

(P) Calculatoarele second hand SFF, din ce in ce mai populare in ultimii ani

14 June 2018

In ultimii ani, magazinele de echipamente IT au contribuit la cresterea popularitatii calculatoarelor second hand de tip SFF (Small Form Factor). Dupa cum le sugereaza numele, aceste PC-uri au dimensiuni reduse, iar spatiul din interiorul carcasei este regandit astfel incat sa fie mult mai eficient. Aceste dispozitive sunt utilizate in special in banci sau alte institutii publice, deoarece sunt extrem de silentioase, ocupa un spatiu redus si au un consum scazut de energie electrica.

 

Iata in continuare care sunt principalele beneficii ale unor calculatoare second hand SFF:

 

  1. Dimensiunea. Acestea au dimensiuni mult mai reduse decat calculatoarele desktop cu carcasa Tower, spre exemplu. Un desktop SFF poate fi amplasat in locuri mult mai inguste si mai stramte decat o unitate normala de calculator.

 

  1. Silentiozitatea. Calculatoarele second hand SFF se remarca prin nivelul foarte scazut de zgomot pe care il emit, fiind ideale pentru banci, spitale, biblioteci sau alte locuri in care zgomotul trebuie evitat cu orice pret. De altfel, tocmai din acest motiv a aparut si ideea ca nu iti poti da seama, exclusiv pe baza zgomotului, daca un Small Form Factor este pornit sau nu.

 

  1. Consumul redus. Consumul redus reprezinta unul dintre principalele beneficii ale unor calculatoare second hand mici. Unele dintre acestea sunt proiectate sa consume chiar si mai putin decat un bec de 50 de wati.

 

  1. Performantele. In ceea ce priveste performantele, calculatoarele second hand SFF nu se deosebesc cu nimic de cele ale unui desktop Tower, spre exemplu. Faptul ca dimensiunile sunt mai mici nu inseamna ca piesele utilizate provin de la un laptop, ci pur si simplu ca spatiul interior a fost regandit si eficientizat.

 

  1. Pretul. Un Small Form Factor nou poate ajunge si pana la 1.000 de euro, avand in vedere ca acest tip de PC-uri se adreseaza de obicei segmentului de business. Cu toate acestea, daca optezi pentru calculatoare second hand, acestea pot fi chiar si de 2-3 ori mai ieftine.

 

Singurul mic dezavantaj al acestor tip de PC-uri este ca piesele de schimb sunt ceva mai greu de gasit, iar unele componente nu sunt compatibile cu aceste modele.

 

Pe site-ul Interlink gasesti peste 100 de modele de calculatoare second hand SFF sau SFF/Desktop, de la branduri cunoscute la nivel international, precum Dell, Compaq, Lenovo, HP si Fujitsu Siemens. Acestea sunt dotate cu procesoare avand frecvente intre 1,70 GHz si 3,40 GHz, capacitatea RAM variaza intre 1 GB si 16 GB, iar capacitatea HDD – intre 40 GB si 500 GB.

 

In plus, daca alegi sa achizitionezi un astfel de produs de la Interlink, furnizor de echipamente IT second hand cu o experienta de peste 20 de ani, vei beneficia de urmatoarele avantaje:

 

– garantie standard de 12 Luni, care poate fi prelungita pana la 5 ani prin intermediul serviciului de garantie extinsa;

 

– transport gratuit la comenzi a caror valoare depaseste 150 de Lei;

 

– livrare rapida in maximum 48 de ore in toata tara;

 

– drept de retur in 60 de zile;

 

– un credit de 5% din valoarea oricarei comenzi online, pentru a cumpara noi produse de pe site.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare