; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Irigatii prin picurare

(P) Asigura-te ca gradina ta primeste toata grija de care are nevoie. Ia-ti acum sistemul de irigare prin picurare de care are nevoie

03 December 2020

 

Pentru fiecare agricultor sau pasionat de gradinarit, unul din cele mai importante lucruri este pastratea unei gradini frumoase si sanatoase. Deoarece un mare procent din agricultorii din tara noastra isi traiesc existenta din vanzarea produselor cultivate, ei trebuie sa aiba grija de gradina ca de propriul copil. Desi in trecut toata munca era facuta de oameni, grija unei gradini de dimensiuni mari putea fi extenuanta. Astazi, insa, multe lucruri au posibiliatea de a fi automatizate.

Una din actiunile ce se bucura de automatizare este irigarea. In trecut, aceasta era facuta de gradinari cu ajutorul galetilor sau a unui furtun legat la un robinet, insa acum, cu ajutorul unui sistem de irigatii prin picurare totul este mult mai simplu. Despre avantajele unei irigatii prin picurare vom vorbi in urmatoarele randuri.

 

De ce am nevoie de un sistem de irigare?

Irigarea este procesul ce ne asigura pe noi ca fiecare planta primeste hrana de care are nevoie. Acest lucru este vital pentru orice cultura mai mare, fie ea pastrata in gradini vaste sau in sere. De ani buni sistemele de irigare sunt principala modalitate de a asigura conditiile de viata necesare plantelor. Acestea, in functie de tip,  vor regla presiunea de curgere a apei, cantitatea necesara si frecventa udarii, tinandu-se cont de nevoile diferitelor tipuri de fructe si legume.

 

Care sunt avantajele unui sistem de irigatii prin picurare?

Dintre toate sistemele care ajuta la irigat de pe piata, sistemul de irigatii prin picurare este cel mai avantajos. Acesta este singurul care este complet automatizat, singura treaba a agricultorului fiind montarea si setarile initiale. Partea care se ocupa de irigare in sine intr-un astfel de sistem este reprezentata de niste benzi cu orificii a caror dimensiune este reglabila. Aceste benzi, in majoritatea cazurilor, au si senzorii necesari masurarii umiditatii si temperaturii solului. Astfel, avand acesti parametri, sistemul va sti cand sa porneasca apa, pentru cat timp sa o lase sa curga si cat de mari trebuie sa fie picaturile evacuate.

Automatizarea completa a unei instalatii de irigatii prin picurare scapa agricultorii de o grija in plus, aceea a pornirii sistemelor la momente de timp specifice, dupa ce insisi agricultorii au verificat conditiile solului. De asemenea, aceiasi instalatie aduce avantaje din punct de vedere economic, cantitatile de apa consumate fiind mult mai mici decat daca am uda terenul la mana, deci si costurile vor fi mai scazute. La fel ca orice alt tip de sistem de irigare, si acesta poate fi montata atat in gradini, cat si in sere.

De unde pot achizitiona un astfel de sistem?

Daca doriti sa schimbati un sistem uzat sau doriti sa schimbati modalitatea prin care udati gradina sau sera pentru a face acest lucru intr-un mod mult mai eficient, va recomandam sa apelati la ofertele de pe Regal Fermierul. 

Acestia produc si comercializeaza produse necesare agricultorilor, de la folie termica la plase pentru umbrire si sisteme de irigatii. Pentru a achizitiona orice produs nu trebuie decat sa il alegeti de pe site-ul lor, regalfermierul.ro, si sa introduceti detaliile livrarii. Daca totusi aveti nevoie sa discutati cu un specialist inainte sa faceti o achizitie, puteti intra in contact direct cu angajatii apeland la unul din numerele de telefon afisate.

 

 

 

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare