; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Masini_spalat_tvmania

(P) Alege mașina de spălat în funcție de nevoile pe care le ai

23 December 2020

Pe piață există diferite tipuri de mașini de spălat, cu funcții și standarde de eficiență diferite. Alegerea unei mașini de spălat care satisface nevoile tale depinde întotdeauna de utilizarea acesteia, frecventă sau nu, și de încărcătura de haine care se acumulează în fiecare zi. Să vedem în detaliu caracteristicile acestor aparate electrocasnice. Pentru a ne face o idee despre modelele disponibile pe piață, poți consulta site-ul shopmania.ro, unul dintre cele mai bune din industrie.

Funcționalitatea mașinilor de spălat moderne

Datorită dezvoltării tehnologiei, multe dintre articolele de îmbrăcăminte care anterior nu puteau fi spălate decât manual, pot fi acum spălate în mașina de spălat. Acest lucru este posibil datorită formelor și structurilor particulare ale tamburului și programelor capabile să regleze acțiunea centrifugii și să nu deterioreze cele mai delicate articole de îmbrăcăminte.

Desigur, este întotdeauna recomandabil să nu încarci tamburul prea mult și să previi frecarea excesivă între articole. Un exemplu al acestei inovații este cuva cu model diamant, care are găuri mult mai mici decât cele tradiționale plasate în interiorul structurilor rotunjite pentru a evita ruperea țesăturilor. Unele mașini de spălat au, de asemenea, posibilitatea de a utiliza funcția de abur pentru a întinde fibrele în timpul spălării și a igieniza articolele de îmbrăcăminte care necesită mai multă îngrijire, cum ar fi cele ale copiilor.

În ceea ce privește articolele de îmbrăcăminte sport care necesită spălări frecvente menite să elimine murdăria și bacteriile, unele aparate electrocasnice permit utilizarea unor programe specifice care utilizează o cantitate mai mare de apă și un număr redus de cicluri de centrifugare. Astăzi, mașinile de spălat de pe piață sunt toate electronice, indiferent dacă vorbim despre mașina de spălat slim sau clasică, adică sunt gestionate de o placă electronică care oferă o ușurință mai mare de utilizare și în cele mai moderne modele găsim chiar prezența comenzilor de control tactil. Printre programele cele mai utilizate, îl întâlnim pe cel care permite pornirea programată care stabilește începutul ciclului după câteva ore sau o zi întreagă.

Cele mai bune mașini de spălat moderne permit, de asemenea, economii mari de energie și apă, ca în cazul mașinilor de spălat care utilizează direct apa fierbinte a cazanului electric sau a încălzitorului de apă pe gaz și nu utilizează electricitate pentru încălzire. Mașinile de spălat moderne îți permit, de asemenea, să usuci hainele folosind același aparat. Vorbim despre mașina de spălat cu uscător.

Cum să alegi mașina de spălat

Înainte de a cumpăra o mașină de spălat, este necesar să evaluăm cu atenție toate caracteristicile tehnice și funcțiile care pot fi utile pentru noi. În primul rând, este recomandabil să verifici capacitatea de încărcare, care se referă întotdeauna la greutatea hainlor umede după spălare și nu la cele uscate introduse înainte de program. Modelul cu sarcini mari este potrivit pentru familiile numeroase, în timp ce modelul cu încărcare frontală slim este potrivit pentru sarcini mici.

Puterea ciclului de centrifugare afectează capacitatea mașinii de spălat de a face hainele spălate cât mai uscate posibil. Deci, este mai bine să alegi o centrifugă care-ți va permite să reglezi viteza. În ceea ce privește consumul, este mai bine să te concentrezi întotdeauna pe un aparat eficient pentru a obține economii mai mari de energie. În momentul cumpărării, este important să evaluezi dacă mașina de spălat conține programe care permit economia de energie, adică cele scurte, la temperaturi scăzute și cele ecologice prezente în modelele mai tehnologice. De asemenea, este necesar să alegi verificând dacă produsul conține sisteme de siguranță precum anti-revărsare, anti-scurgeri de apă, siguranță pentru bebeluși și anti-spumă.

Un alt element care nu trebuie subestimat este zgomotul mașinii de spălat în timpul fazei de centrifugare sau prezența programelor silențioase pentru funcționarea sa pe timp de noapte. Cele mai bune mașini de spălat de pe piață au un motor invertor care face ca mașina de spălat să fie mai silențioasă, mai stabilă și, de asemenea, permite un consum minim. Este un sistem mai eficient decât motorul tradițional, deoarece nu folosește perii și nu emite același zgomot. 

Cumpărarea unei mașini de spălat adecvate nevoilor tale necesită cunoștințe despre diferite elemente tehnice și de aceea este întotdeauna mai bine să te bazezi pe un profesionist care te va putea sfătui în alegerea ta.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare