Modifica setarile cookie
Homepage  / Advertorial

(P) Aerul condiționat care ne face viața mai ușoară!

de Redactia Tvmania

Pe cât de mult îndrăgim vara, pe atât ne sunt de antipatice căldurile insuportabile, mai ales seara, când dorim să ne odihnim. Să zicem că cei care locuiesc la casă mai au o șansă de a se răcori, însă cei care locuiesc la bloc, sunt cei mai afectați pe timpul verii. Când soarele și căldura toridă se reflectă în fiecare geam, un aparat de aer condiționat este deseori unică soluție validă.

Poți căuta pe comparatorul de prețuri shopmania.ro cel mai bun aparat de aer condiționat portabil sau aer conditionat multisplit și vei găsi cele mai avantajoase prețuri!

Aparatul de aer condiționat este cel mai căutat aparat în timpul verii, dar pentru a da randamentul dorit și pentru a te bucura de răcoare, sunt câteva reguli esențiale de care trebuie să ții cont. Pentru a răcori spațiul în care este montat aparatul, trebuie să știi cum să îl folosești eficient, care este cel mai potrivit aparat în funcție de dimensiunea spațiului, care este temperatura optimă de funcționare sau când trebuie să aerisești filtrele.

Principalul criteriu în alegerea unui aparat de aer condiționat nu ar trebui să fie prețul, ci care este capacitatea potrivită spațiului în care va fi instalat. Aparatele se aleg în funcție de suprafață și înălțimea încăperii.

Astfel că, pentru dormitoare, acolo unde nivelul de zgomot trebuie să fie și cel mai mic, este recomandat un aparat de 9.000 btu, iar pentru living un aparat de 12.000 btu. În cazul în care încăperea are o înălțime mai mare de 3 metri, atunci este recomandat un aparat mai puternic, respectiv 18.000 și 24.000 btu. Iar dacă spațiul este mare și are o înălțime de aproximativ 3 metri, se recomandă folosirea mai multor aparate de aer condiționat, dar cu putere mai mică.

Ce criteriu trebuie respectat mereu atunci când instalăm un aparat de aer condiționat?

Curăță filtrele aparatului de aer condiționat. Pe filtrele aerului se depune întotdeauna praf, iar acesta poate cauza probleme de sănătate persoanelor din locuință. Pentru a avea o putere de răcire optimă, este indicat ca filtrele să fie curățate de două ori pe an.  

Stabilește o temperatură de funcționare. Pentru sănătatea organismului, nu este recomandat să fie o diferență prea mare între temperatura de afară și cea din interior. De aceea, pentru o răcire rapidă, dar și pentru a păstra o temperatură constantă, setează aparatul de aer între 21 și 25 de grade Celsius.

Atunci când îl setezi pe o temperatură mai mică, dar oprești des aparatul, din dorința de a face economie, nu vei obține rezultatul dorit. Încăperea nu va avea suficient timp să se răcorească și de fiecare dată când vei reporni aparatul, acesta va consuma mai multă energie electrică pentru a răcori cât mai repede. Specialiștii recomandă ca aerul condiționat să funcționeze întreaga zi, dar la o temperatură potrivită pentru a păstra răcoare în mod constant.

Fie că alegem un aer conditionat ieftin sau unul costisitor, trebuie întotdeauna să fim atenți la curățarea filtrelor, deoarece acestea dacă sunt lăsate murdare ne pot afecta sănătatea!

Pentru că folosirea unui aparat de aer condiționat te obligă să închizi ferestrele pe durata funcționării, vei fi ferit de insecte și alergeni, care nu mai pătrund în interiorul locuinței. Condiția unui aer de calitate rămâne, totuși, curățarea frecventă a filtrului, care se poate impregna cu impurități sau microorganisme periculoase. Prin simpla apăsare a unui buton de pe telecmandă, obții răcirea confortabilă a unei întregi camere supraîncălzite. În doar câteva minute, aerul devine respirabil, răcoros și plăcut, iar temperatura se menține la un nivel acceptabil mai mult timp.

Un aparat de aer condiționat este aparatul electrodomestic ideal pentru orice apartament, garsonieră casă sau vilă. Acestea aduc instant puncte bonus la comoditate și sunt apreciate de către toată lumea! Vino să cumperi un aer conditionat Midea din magazinele online listate pe Shopmania!

Urmărește-ne pe Google News
 
 
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te