; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Market 3109817_640

(P) 5 motive sa vizitezi Sibiul

01 July 2020

Sibiul este unul dintre orașele din România care primesc anual valuri de turiști străini dar și de pe meleagurile autohtone. Nici nu este de mirare, căci Hermannstadt-ul este un loc divers și interesant, care are o mulțime de atracții și obiective cu care își încântă vizitatorii. Așadar, anul acesta ia în calcul o vacanță în țara noastră și mergi în Sibiu. Iată câteva dintre motivele pentru care să îți petreci concediul în orașul de reședință al Transilvaniei.

 

Obiectivele turistice 

 

Dacă ești pasionat de cultură și cauți tot timpul să îți îmbogățești bagajul de cunoștințe, Sibiul este locul pe care nu trebuie să-l ratezi. Aici poți descoperi o serie de obiective turistice renumite, cum ar fi Turnul Sfatului care veghează asupra orașului din 1324 sau Muzeul Brukenthal, care găzduiește cele mai importante galerii de artă europeană din țară. 

O altă clădire impresionantă este Bierica Evanghelică, o fascinantă reprezentare a stilului gotic. Tot în centrul Sibiului poți traversa Podul Minciunilor, construit în anul 1859, care are o legendă foarte interesantă: dacă cineva spune o minciună atunci când este pe acel pod, riscă să cadă în gol cu tot cu el! 

 

Evenimentele sportive 

 

Sibiul este o destinație atractivă și pentru pasionații de sport. Aici au loc anual multe evenimente pentru cei care vor să facă mișcare, dar și pentru aceia care își doresc să atingă cotele maxime ale adrenalinei. Turul Sibiului, cea mai importantă cursă ciclistică din Europa de Sud Est are loc în Sibiu, la fel și Red Bull Romaniacs, cea mai dură cursă de Hard Enduro din întreaga lume. De asemenea, odată ajuns aici poți participa și la Sibiu Open, o competiție de tenis care câștigă tot mai multă popularitate. 

 

Diversitatea culturală 

 

Sibiul este un oraș multicultural, acesta fiind locul în care trăiesc comunități de germani, unguri și evrei. Această conviețuire a fost și continuă să fie liniștită, ba chiar mai mult decât atât, fiecare dintre comunitățile de aici sunt încurajate să-și păstreze și să-și promoveze propriile obiceiuri și tradiții. De altfel, din agenda culturală a Sibiului se regăsesc anual evenimente care oglindesc diversitatea etnică și culturală a zonei. 

 

Atracțiile turistice din jurul orașului 

 

La doar câțiva zeci de kilometri de centrul orașului poți explora parcuri și rezervații naturale, alături de prieteni sau de familie. Stațiunea Păltiniș este și ea de neratat, având în vedere că este cea mai veche din țară. De asemenea, îți recomandăm să vizitezi satele de la marginea orașului unde poți admira vechile construcții săsești și unde te poți bucura de frumusețile naturii. 

 

Condiții de cazare foarte bune 

 

Dacă ești vizitator al Sibiului trebuie să știi că hotelierii și proprietarii de pensiuni din zonă te așteaptă cu cele mai bune condiții de cazare. Și, chiar dacă pandemia îi împiedică pe mulți să ofere clienților și servicii de servire a mesei, instalează aplicația de la Food Panda și comandă mâncare oriunde în Sibiu

 

Acestea sunt doar câteva dintre cele mai importante motive pentru care să vizitezi Hermannstadt-ul. Pe restul te lasăm să le descoperi chiar tu, într-un sejur în minunatul oraș!

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare