; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Money 2724235_640

(P) 5 metode de a economisi bani pentru renovarea locuinței

08 April 2019

Renovarea unei case este un proces costisitor și uneori de lungă durată. Cu toții ne dorim o locuință frumoasă și modernă. Poate fi vorba de câteva schimbări absolut necesare, îmbunătățiri sau proiecte de reamenajare pentru a transforma imobilul într-o casă de vis. Investițiile în locuință necesită, de cele mai multe ori, mobilizarea unor sume importante de bani. Poate că știi exact ceea ce îți dorești, însă este bugetul tău pregătit pentru asta? Dacă sunt planificate din timp, costurile pentru renovarea casei pot fi acoperite mult mai ușor. Ai nevoie de o strategie care să îți permită să pui deoparte banii necesari pentru modernizare. Iată câteva sfaturi despre cum poți economisi eficient:

Deschide-ți un cont de economii

Dacă ai planificat renovarea pentru anul următor, ai la dispoziție destul timp să strângi suma cu care să acoperi toate lucrările. O modalitate simplă este să îți deschizi un cont de economii. Astfel, vei reuși să păstrezi fondurile pentru îmbunătățirea condițiilor din domiciliu separate de alte cheltuieli legate de locuință. Un cont dedicat te va ajuta să urmărești progresul înregistrat și să elimini tentațiile de a folosi acești bani pentru alte lucruri.

Taie din cheltuielile lunare inutile

Economiile pe care vrei să le faci pentru modernizarea locuinței provin din bugetul tău lunar. Dacă nu obișnuiești în mod constant să pui ceva deoparte din câștiguri, a venit momentul să îți analizezi mai atent veniturile și cheltuielile. Cu siguranță poți reduce din costuri fără să îți modifici stilul de viață. Pe lângă faptul că ai posibilitatea de a diminua facturile la utilități consumând cu grijă apă, gaz sau energie electrică, sunt și lucruri de care te poți lipsi foarte ușor. De exemplu, mănâncă în oraș doar de două ori pe lună, renunță la vicii sau haine foarte scumpe, renegociază contractele cu furnizorii de cablu, telefonie sau internet. Încearcă să elimini cât mai mult din cheltuielile care nu sunt esențiale pentru a supraviețui decent și în acest fel vei putea economisi sume importante.

Află care va fi costul real al proiectului de renovare

Este necesar să obții o estimare a costului total pentru îmbunătățirile pe care vrei să le aduci locuinței tale. Poți solicita informații unor firme de amenajări interioare sau poți afla detalii despre bugetul necesar de la alte persoane care și-au renovat deja casa. Află costurile pentru materiale și manoperă și stabilește de câți bani ai nevoie pentru proiectul tău. Odată ce vei avea o imagine de ansamblu, vei știi cât să economisești și ce sumă trebuie să ai în plus față de bugetul inițial pentru a evita cu succes orice surprize neplăcute.

Creează o strategie de economisire

Atunci când îți este greu să strângi bani, trebuie să planifici o strategie de economisire. În funcție de veniturile, cheltuielile și obiectivele tele pentru renovare, poți face acest lucru în moduri diferite. De exemplu, estimează costul total al proiectului de modernizare, pe care să îl împarți apoi într-un număr de rate egale. În funcție de bugetul avut, achită aceste rate într-o perioadă de 1-2 ani. O variantă bună ar fi și să aloci automat un procent din salariu pentru un interval de timp stabilit. De asemenea, ca să îți crești economiile, orice venit neașteptat poate fi pus deoparte, indiferent dacă vorbim de prime salariale sau cadouri sub formă de bani.

Obține un împrumut de la Viva Credit

Cea mai simplă metodă de a obține banii necesari pentru investiții în locuința proprie este să accesezi un împrumut de la Viva Credit . Ai la dispoziție sume cuprinse între 100 și 2.000 de lei, pe care le poți primi fără giranți sau garanții. Întregul proces de creditare se desfășoară exclusiv online, iar banii îi primești în câteva ore, direct în cont. Poți folosi acest credit rapid pentru a completa economiile dedicate renovării locuinței sau pentru a repara ceva ce nu suportă amânare. Această metodă este extrem de eficientă pentru cei care nu se pot mobiliza pentru a strânge bani din veniturile lunare.

Chiar dacă nu este atât de ușor să economisești, ai la dispoziție o mulțime de variante ajutătoare pentru a-ți duce proiectul la bun sfârșit. Totul ține doar de tine și de planificarea financiară pe care trebuie să o urmezi o perioadă de timp. Dacă, în ciuda tuturor eforturilor, planul de economii nu merge atât de bine cum ai sperat, abordează renovarea în etape, așa cum îți permite bugetul.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare