; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Mediterranean landscape antalya view mountains sea yachts city_72594 1566

(P) 5 locuri din Turcia unde să-ți petreci vacanța

13 December 2019

Istorie, frumusețe, cultură, tradiții și grandoare, acestea sunt cele mai importante cuvinte ce caracterizează Turcia – o fascinantă țară care se întinde pe două continente. Nu este deloc exagerat să spunem despre această destinație că este unică în lume și că adăpostește unele dintre cele mai frumoase peisaje de pe mapamond. O mulțime de monumente istorice, arhitectura otomană, plajele de aur, văile în relief, pășunile alpine sau formațiunile de rocă și-au lăsat elegant amprenta asupra acestei foste escale de-a lungul drumului de mătase. Din multele locuri pe care le poți vizita în această țară minunată, am selectat câteva pe care ar trebui să le iei în considerare ca să îți petreci vacanța.

Antalya

Cu toate că este o parte a Turciei plină de ruine ale vechilor orașe antice, Antalya este una dintre cele mai spectaculoase destinații de vară din lume. O vacanță în Antalya este recomandată în orice sezon datorită climatului mediteran. Turiștii găsesc aici adevărate orașe de sine stătătoare, resorturi incredibile, o gastronomie de excepție și grădini exotice care se prelungesc până pe plaje private. Localizată în Sudul Turciei, regiunea este ideală pentru cei care vor să aibă parte de un concediu liniștit și relaxant, precum și pentru turiștii care vor să viziteze obiective importante atunci când nu sunt la plajă. Mândria Antalyei este Coasta de Turcoaz, însă la fel de impresionante sunt și Arkynada, Letoon – ruinele templelor dedicate zeilor Apollo, Leto și Artemis sau capitala imperiului Lycian, Xanthos.

Bodrum

Un oraș cu o istorie bogată și parte a provinciei Mugla, Bodrum atrage anual un număr impresionant de turiști datorită plajelor sale spectaculoase ți a atmosferei boeme. Acesta este gazda Mausoleului din Halicarnas, una dintre cele 7 minuni ale lumii antice. Bodrum oferă diverse posibilități pentru petrecerea timpului liber, fiind situat pe coasta eageană. Podul Iubirii este o locație apreciată de turiști, Portul Bodrum este un punct de reper interesant, la fel și Castelul din Bodrum situat în partea estică a portului care adăpostește Muzeul de Arheologie Submarină. Pe lângă bogăția sa arhitecturală și istorică, Bodrum excelează și la capitolul servicii, fiind o destinație perfectă pentru cei aflați în căutare de plaje cu nisip fin, resorturi luxoase, piscine sau spa-uri.

Kusadasi

O vacanță deosebită în Turcia trebuie să inclusă în mod clar și Kusadasi. Zona beneficiază de numeroase obiecte turistice impresionante, printre care Insula Porumbeilor, Moscheea Kaleici Camii, satul tradițional Kirazli, Plaja Doamnelor sau Castelul Kadikalesi. Pentru o doză de adrenalină, turiștii se pot distra în Aqua Park-urile ce se găsesc peste tot în zonă.

Laguna Oludeniz

Amplasată pe coasta Mării Mediterane, Laguna Oludeniz este cartea de vizită a Turciei. Această zonă este considerată cea mai frumoasă din țară, printre punctele sale forte numărându-se apa turcoaz, plaja cu nisip fin și auriu ori priveliștea panoramică unică. Laguna Oludeniz este înconjurată de munți și sate pitorești, bogate în faună marină și peșteri de mici adâncimi. E locația perfectă pentru cei pasionați de sporturile marine, turiștii care vor să se relaxeze la soare ori pentru vizitatorii aventuroși care își doresc să descopere acest colț de rai. În cadrul acestei stațiuni, trebuie trecut pe lista must see Parcul Național Kirdak, iar în ceea ce privește activitățile desfășurate aici, zborul cu parapante.

Cappadocia

Unul dintre cele mai importante centre turistice din Turcia este și Cappadocia. Aici, frumusețea naturală dată în urmă cu mii de ani de lava vulcanică a transformat în prezent zona într-un tărâm nepământesc. De-a lungul istoriei, Cappadocia a găzduit diferite civilizații, urmele acestora fiind găsite și astăzi sub formă de obiecte și monumente. Parcul Național Goreme, aflat pe lista Patrimoniului Cultural UNESCO, este binecunoscut pentru așa-numitele Cornuri ale Zânelor, așezările și bisericile vechilor creștini. Văile de o frumusețe unică, orașele subterane încântătoare, atelierele din ceramică, castelele sau lăcașurile de cult sunt doar câteva dintre motivele pentru care trebuie să vizitezi această parte a Turciei. Totodată, dacă vrei să ai parte de o experiență de neuitat, este indicat să faci un tur cu balonul pentru a admira fabuloasele peisaje de la înălțime.

 

 

Pe lista vacanțelor este esențial să incluzi și astfel de zone care te vor atrage ca un magnet prin frumusețea lor fermecătoare. Turcia este deosebită în diverse feluri, iar concediile aici înseamnă mai mult decât plajă, soare și relaxare. Locurile unice, istoria și stilul de viață colorat al localnicilor te va face cu siguranță să îți dorești să descoperi din ce în ce mai bine minunatele regiuni turcești.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare