; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Web hosting

(P) 4 Motive pentru care să schimbi firma de web hosting

16 October 2020

Ai cumpărat recent un pachet de web hosting și ești nemulțumit de acesta? Deși majoritatea furnizorilor fac promisiuni mari, beneficiile oferite în realitate nu se ridică întotdeauna la nivelul așteptărilor. În unele cazuri, după un anumit timp vor apărea diverse erori ce ar trebui să te pună pe gânduri. Iată 4 semne care indică faptul că a venit momentul să te muți la altă companie de găzduire web!

  1. Uptime scăzut

Probabil nu îți dorești ca site-ul tău să cadă în mod frecvent. Totuși, acest lucru se poate întâmplă în cazul în care nu ai un uptime de 99,99%. Procentul acesta reprezintă timpul în care un server se află în funcțiune. Cu cât este mai mic, cu atât vei pierde mai mult din trafic și vânzări. Ține cont de faptul că unele companii pot minți în legătură cu intervalul real de activitate. Din același motiv, atunci când contractezi un furnizor de web hosting este bine să te asiguri că-ți pune la dispoziție o perioada de proba și că poți primi banii înapoi în cazul în care nu ești mulțumit de serviciile prestate.

  1. Prețul ridicat

Prețurile inițiale pentru pachetele de hosting sunt foarte mici. Această strategie de marketing este utilizată de multe firme, cu scopul de a atrage un număr cât mai mare de clienți la început. Cu toate acestea, există multe costuri ascunse, iar în unele cazuri se încheie contracte pe o perioada minimă, cu obligația de reînnoire la un preț mult mai mare.

Crezi că acestea sunt prea mari? Optează pentru un pachet de hosting nou, care să fie accesibil și care să aibă inclus un certificat SSL și protecție anti-DDoS. În felul acesta, datele cu caracter personal vor rămâne criptate și nu va trebui să-ți faci griji în legătură cu volumele mari de trafic fals. Verifică și dacă ai parte de back-up automat. Multe persoane rău intenționate creează viruși și alte tipuri de coduri dăunătoare, așa că este important să te protejezi și împotriva acestora.

  1. Viteză de încărcare redusă

Probabil știi deja că viteză de încărcare a devenit un factor de ranking important. În cazul în care vrei să ocupi poziții de top în Google, este recomandat că această să nu fie mai mare de 3 secunde. În plus, acest aspect influențează experiență utilizatorilor și reputația brandului. Vizitatorii sunt obișnuiți să acceseze paginile instant; dacă așteaptă prea mult, vor crede că site-ul tău nu este de încredere și vor ieși. Inevitabil, se vor îndrepta către competiție. Cu alte cuvinte, poți să consideri că ai servit pe tavă potențiali clienți.

  1. Suportul slab pentru clienți

Orice website poate afișa uneori o eroare ce limitează accesul. Această trebuie însă remediată cât mai rapid, deoarece unii clienți locuiesc în alte țări și au fusul orar diferit sau preferă să navigheze pe internet în timpul serii. Prin urmare, este necesar să beneficiezi de suport disponibil 24/7 și să ți se răspundă rapid la solicitări. Dacă nu ai parte de acest avantaj, problemele urgente nu pot fi rezolvate imediat, ceea ce poate conduce la pierderi financiare. Pe de altă parte, serviciul de asistență tehnică de web hosting disponibil non-stop îți permite să contactezi pe cineva prin chat, ticket sau email de câte ori este nevoie pentru a rezolva în timp util erorile tehnice.

Cum să alegi firma de hosting potrivită?

Dacă vrei o afacere online funcțională, este esențial să colaborezi cu o firma de hosting serioasă. Alege un furnizor cu o reputație pozitivă în domeniu și asigura-te că acesta îți pune la dispoziție soluția de care ai nevoie la un preț corect. Deși ideea de a achiziționa cel mai ieftin pachet de găzduire poate părea atractivă, pe termen lung calitatea serviciilor este cea care contează cel mai mult.

 

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare