; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Ineledelogodnavalmand

(P) 10 diamante celebre care au făcut istorie

12 July 2021

Vrei să știi care sunt bijuteriile care au furat inimi celebre? Ei bine, pregătește-te pentru 10 bijuterii a căror frumusețe cu greu poate fi descrisă în cuvinte.

  1. Dresda Verde

La 41 de carate, Dresda Green este cel mai mare diamant verde natural din lume. Diamantul se află acum la Castelul Dresda din Germania.

  1. La Peregrina Pearl

Se presupune că a fost găsită în largul coastei Panama la mijlocul secolului al XVI-lea. A fost catalogată ca fiind cea mai simetrică perlă naturală descoperită vreodată și a fost cumpărată în cele din urmă de Richard Burton pentru Elizabeth Taylor în 1969.

  1. Rozul Graff

După achiziționarea unui diamant roz de 24,78 carate în 2010, Laurence Graff de la renumita casă de bijuterii și-a propus să redea adevăratul potențial al pietrei. El a remodelat diamantul și a eliminat 20 de defecte naturale înainte de a-l redenumi Graff Pink. Piatra este acum un impecabil diamant roz, cu o culoare vie, fără defecte.

  1. Diamantul Speranței

Înconjurat de mister și legende, Diamantul Speranței a făcut istorie. Cu o greutate de 45,52 carate, diamantul Fancy Deep Grey Blue cu claritate VS1 este, de asemenea, cel mai mare diamant albastru din lume și unul dintre cele mai vechi și mai renumite diamante de culoare fantezie care au fost descoperite vreodată. Diamantul albastru de 45,52 carate se află acum în Instituția Smithsonian din Washington, D.C.

  1. Inelul de logodnă al lui Grace Kelly

Prințesa Grace a purtat inelul de logodnă de 10,47 carate peste tot, chiar și în filmul High Society, unde a apărut alături de Bing Crosby și Frank Sinatra. Aspectul său de impecabil l-a făcut unul dintre cele mai faimoase inele din lume, iar astăzi, inelul valorează peste 4 milioane de dolari.

  1. L’Incomparable Diamond

Colierul L’Incomparable cântărește 637 de carate și este considerat unul dintre cele mai scumpe coliere din lume. Piesa este evaluată la 55 de milioane de dolari. Diamantul galben intens de 407,48 carate prezentat în pandantiv este cel mai mare diamant fără cusur clasificat vreodată de Institutul Gemologic al Americii.

  1. Diamantul Negru Orlov

Diamantul Black Orlov cunoscut și sub numele de Ochiul lui Brahma și cântărește 67,50 ct. De asemenea, se presupune că diamantul apare ca unul dintre ochii unei statui a zeului hindus Brahma din Pondicherry, până când a fost furată de un cleric. Conform legendei, acest furt a făcut ca diamantul să fie blestemat.

  1. Inelul de logodnă al prințesei Diana

Inelul cu safir și diamante a fost ulterior oferit lui Catherine. Inelul de logodnă al lui Kate Middleton este format dintr-un safir albastru oval de 12 carate, tăiat în fațete și înconjurat de 14 diamante. Inelul este realizat din aur alb de 18K și reprezintă modelul care a trezit interesul femeilor din întreaga lume.

  1. Brățara Panteră' a lui Wallis Simpson

Bijuteria a devenit memorabilă, nu pentru dimensiunea sau raritatea pietrelor, ci mai degrabă pentru geniul pur și modul de realizare a piesei în sine. Aceasta înfățișează foarte realist imaginea unei pantere, fiind realizată din diamante incolore, onix și smaralde verzi pentru ochi. Piesa proiectată de Cartier este atât de diferită încât este extrem de dificil să o uiți. Brățara a fost vândută pentru 6,2 milioane de dolari într-o licitație. Prețul său uluitor o face cea mai scumpă brățară vândută vreodată.

  1. Diamantul Cora Sun-Drop

Acest diamant galben în formă de pară de 110,3 carate este originar din Africa de Sud și a fost descoperit în 2010, dar se crede că s-a format (conform cercetărilor experților) în scoarța terestră între 1 și 3 miliarde de ani în urmă. Cora Sun-Drop Diamond a doborât, de asemenea, recorduri pentru cel mai scump diamant galben vândut vreodată.

Parcurgerea acestei liste ți-a trezit apetitul pentru frumos? Caută bijuterii București, accesibile, cu ajutorul cărora să strălucești. La propriu.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare