; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Dinescu si Ioanitoaia_0850

Ovidiu Ioaniţoaia este invitatul lui Dinescu la “Politică şi delicateţuri”

12 May 2016

Celebrul jurnalist sportiv este invitatul lui Mircea Dinescu în ediţia din 15 mai a emisiunii, difuzată la ora 15.00, la TVR 1, TVR HD şi TVR+. Din meniu – „muşchiuleţ Wellington' şi plăcintă cu ştevie.

[Not a valid template]

„Suntem ca doi supravieţuitori, fiecare pe o banchiză de gheaţă; dăm la vâsle şi ne-am ciocnit astăzi la mine în bucătărie', spune Mircea Dinescu, prezentându-şi invitatul din ediţia de duminică a emisiunii Politică şi delicateţuri', jurnalistul Ovidiu Ioaniţoaia. Ca de obicei, poetul ne aşteaptă în faţa micilor ecrane şi pe 15 mai, de la 15.00, la TVR 1 şi TVR HD sau online, pe TVR+.

Mai obişnuit cu zarva redacţiilor de ziare şi a stadioanelor decât cu bucătăria, musafirul lui Dinescu urmăreşte cu atenţie cum acesta prepară un „muşchiuleţ Wellington', adică un muşchi învelit în aluat şi, pentru o mireasmă în plus, uns cu un amestec de nucă şi ardei copt. Uimit de dexteritatea şi creativitatea gazdei sale, Ovidiu Ioaniţoaia mărturiseşte cu umor: „În viaţa mea n-am făcut nici ouă ochiuri! Singurul lucru pe care ştiu să îl fac în bucătărie e ceaiul… şi nici pe ăla nu-l nimeresc întotdeauna'.

„Lovitura de graţie' pentru Ioaniţoaia vine, însă, odată cu al doilea fel de mâncare pe care i-l pregăteşte poetul, o plăcintă cu ştevie. „Întâlnirea cu ştevia, recunosc, m-a prins pe picior greşit. Nu am mâncat niciodată ştevie', recunoaşte invitatul, spre amuzamentul şi surpriza lui Dinescu, a cărui replică nu se lasă prea mult aşteptată: „Sigur că el, fiind băiat de Bucureşti… ştevia nu creşte pe aici, pe Calea Victoriei'.

După ce muşchiuleţul şi plăcinta sunt gata, cei doi coboară în cramă, la un pahar de vin de la Cetate şi o discuţie prietenească despre carieră şi presă, întreruptă din când în când de muzica tarafului Constantin Lătăreţu.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare