; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Oscarul isi revine

16 February 2009

Pe 22 februarie, Los Angeles-ul va trai “febra Oscarurilor”. A 81-a ceremonie de decernare a statuetei aurite, difuzata la noi de HBO, se anunta a fi una diferita de anii trecuti. Criza economica nu a pus capat petrecerilor elitiste si paradei rochiilor superbe de pe covorul rosu.

Anul trecut a fost unul trist pentru Premiile Oscar: afectata de greva scenaristilor, ceremonia a suferit la capitolul promovare, iar cateva petreceri, cele importante, au fost anulate. Rating-urile au fost cele mai mici de pana acum si vina a cazut pe faptul ca lista nominalizatilor nu continea hituri la box-office.
A 81-a ceremonie a Oscarurilor ar putea sa revigoreze scena Teatrului Kodak, in ciuda crizei financiare care a cuprins S.U.A. Presedintele Academiei de Film, Sid Ganis, a anuntat la inceputul lunii ca se pregatesc cateva suprize invitatilor. Mai exact, ceremonia va fi “cu adevarat diferita” de formatul traditional: “Va fi un spectacol care isi asuma riscuri”, iar nominalizatii trebuie sa se astepte la o maniera diferita de prezentare a fiecarei categorii.

Suflu nou
Lista nominalizatilor e mai putin “intunecata” decat in 2008 (avem si filme serioase, dar si productii mai “light”) si printre candidati se afla si pelicule de succes la box-office: “Cavalerul negru” (un blockbuster care a strans – la data anuntarii nominalizarilor la Oscar, pe 22 ianuarie – de trei ori mai multi bani decat toate productiile de la categoria “cel mai bun film” laolalta), “Kung-Fu Panda” si “Wall-E”.
Prezentatorul editiei din acest an este “cel mai sexy barbat din lume” (conform revistei americane “People”) – Hugh Jackman. Aflat pentru prima data in postura de gazda a Oscarurilor, actorului australian de 40 de ani nu ii lipseste experienta: a mai prezentat de trei ori Premiile Tony (acordate pentru excelenta in teatru).

Party cu foc
Madonna si Demi Moore vor face din nou echipa (la fel ca anul trecut) la organizarea unei petreceri post-Oscar si Elton John va tine gala lui anuala de binefacere ce lupta impotriva SIDA. Revista “Vanity Fair” va renunta la pauza luata in 2008 si va organiza celebra-i petrecere, ce-i drept mai restransa decat in alti ani si recicland decoruri mai vechi (pentru a economisi bani si a proteja mediul). Ca de obicei, toti ochii vor fi atintiti asupra tinutelor alese de invitati (nu degeaba se spune ca publicitatea facuta unui designer la Premiile Oscar echivaleaza cu o campanie publicitara de 25 de milioane de dolari).
Cat despre favoriti, “Vagabondul milionar” (10 nominalizari la Oscar) conduce plutonul: are 7 premii BAFTA si 4 Globuri de Aur, in timp ce “Strania poveste a lui Benjamin Button” are sanse la 13 Oscaruri, dar la ceremoniile de pana acum nu a strans decat trei BAFTA ratacite si un munte de nominalizari.

de Monica Popescu

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare