; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Oscarul ia faţa Globurilor de Aur

20 September 2012

Tradiţia va fi ruptă anul acesta (cu şanse mari, sperăm, la o gală interesantă şi imprevizibilă pe 24 februarie), schimbându-se data la care Academia de Film face nominalizările la Oscar.

 

Globurile de Aur au mereu loc cu o lună-două înaintea Oscarurilor, aşa că nominalizările la gala Academiei Americane de Film sunt primite de critici, presă şi public cu plictisul aferent, după ce au avut loc Globurile.

 

Dar anul acesta membrii Academiei au plănuit o lovitură de stat electorală, scrie deadline.com: nominalizările la Oscar (programate iniţial pentru 15 ianuarie) au fost mutate pe 10 ianuarie, cu trei zile înainte de evenimentul Asociaţiei Presei Străine de la Hollywood.

 

Rivalitatea celor două gale şi fricţiunile care apar inerent, când ai o mână de filme concurând la două evenimente similare, în aceeaşi perioadă, vor fi interesante de urmărit anul acesta.

 

Membrii Academiei vor avea timp destul să reflecteze cum vor să voteze, în funcţie de Globuri. Motivul oficial oferit de Academie este „mai mult timp oferit juriului pentru a vedea toate filmele din competiţie'.

 

2013 va fi şi primul an în care voturile vor putea fi trimise electronic, astfel încât membrii juriului vor avea mai mult timp de acomodare cu noul sistem.

 

Fani mai implicaţi

 

Impactul deciziei asupra Globurilor este cert, scrie site-ul amintit. Atenţia presei se va muta de pe gala Asociaţiei Presei Străine de la Hollywood pe anunţul Academiei Americane de Film.

 

Reclamele publicate în presă de studiouri pentru a-şi promova peliculele laureate cu Globuri vor fi înlocuite de unele legate de Oscaruri. Iar filmele care au premiera mai târziu, în decembrie, ca „The Hobbit', „Zero Dark Thirty', „Django Unchained' şi „Les Miserables', vor fi văzute de juriu la o săptămână după ce votarea va începe pentru lista nominalizaţilor.

 

Filmele în cauză vor trebui să-şi programeze repede multe vizionări pentru membrii Academiei, pentru a se asigura că se vor afla pe lista nominalizaţilor, pe 10 ianuarie. Dar, pe de altă parte, publicul va avea mai mult timp să vadă şi el filmele care intră în cursă şi să devină mai implicat şi mai interesat de gala de pe 24 februarie – crescând, speră Academia, şi ratingul galei!

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare