; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Oscar 2012: Scenariul de la „Hugo” a fost scris timp de cinci ani

24 February 2012

Scenaristul John Logan (50 de ani) este nominalizat anul acesta la Oscar pentru filmul „Hugo' şi a povestit, pentru hollywoodreporter.com, că a petrecut cinci ani scriind scenariul, la un computer cu o tastatură de prin 1999.

Nominalizat la categoria „cel mai bun scenariu adaptat', filmul 3D are la bază romanul lui Brian Selznick „The Invention of Hugo Cabret' (2007).

Este a treia oară când Logan e nominalizat, după „Aviatorul' (în 2005) şi „Gladiatorul' (în 2001). Scenaristul a povestit – pentru site-ul amintit – că a scris povestea în casa lui din Malibu, care-i serveşte drept birou, timp de cinci ani.

Sculat la 5 dimineaţa, Logan scris până pe la 3 după-amiaza, împletind scrisul cu şedinţe de yoga şi mers cu bicicleta. Acum, scenaristul are în lucru adaptarea muzicalului „Jersey Boys' şi şapte versiuni ale scenariului pentru următorul film Bond, „Skyfall'.

La categoria „cel mai bun scenariu adaptat', John Logan se mai bate cu George Clooney, Grant Heslov şi Beau Willimon (pentru „Ziua trădătorilor'), Alexander Payne, Nat Faxon şi Jim Rash (pentru „Descendenţii'), Bridget OConnor şi Peter Straughan (pentru „Un spion care ştia prea multe') şi Aaron Sorkin, Steven Zaillian şi Stan Chervin (pentru „Moneyball: Arta de a învinge').

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare