; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Oscar 2012: Ce animații au fost ignorate de juriu?

08 February 2012

Anul acesta, lista peliculelor care concurează la categoria „cel mai bun film animat' la Oscar a constituit una dintre cele mai mari surprize. Dacă toată lumea se aştepta ca „Rango', „Motanul Încălţat' şi „Kung Fu Panda 2' să fie pe listă, faptul că „Aventurile lui Tintin: Secretul Licornului', „Marea cursă de Crăciun' şi „Maşini 2' lipseau a constituit un şoc, se notează într-o analiză făcută de hollywoodreporter.com.

În locul acestora, au fost preferate două animaţii obscure, „Chico & Rita' şi „A Cat in Paris'.

Un membru al Academiei a explicat că juriul (format din nu mai puţin de 100 animatori) „a trimis un mesaj. Că este împotriva tehnicii motion-capture şi a filmelor pentru copii, şi că vrea să salveze animaţia desenată de mână'.

Din 2010, Academia Americană de Film a adăugat în regulile de la Oscar o condiţie conform căreia – pentru a intra în cursa animată – un film trebuie să conţină şi animaţie stop-motion, nu doar motion capture.

Faptul că juriul nu a nominalizat „Tintin' şi nici pe Andy Serkis (care a făcut o treabă excelentă în „Planeta maimuţelor – Invazia') indică o mare confuzie în rândul juraţilor în privinţa definirii clare a tehnicilor de animaţie.

Dacă „Tintin', „Maşini 2' şi „Marea cursă de Crăciun' au fost percepute ca filme de aventură, pentru cei mici, glumele adulte din „Rango' şi „Motanul Încălţat' au fost gustate de juraţi, care au apreciat şi povestea cât se poate de serioasă din „Chico & Rita' (care conţine nuditate feminină şi spune o poveste de dragoste dintre doi muzicieni).

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare