; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Omul lor din Panama

17 August 2009

Dupa o pauza de peste un an, Andrei Gheorghe revine pe TV cu un “blockbuster” la Kanal D: “Rataciti in Panama”. Din toamna, trei echipe compuse din vedete, participanti in alte show-uri si oameni obisnuiti se vor duela in jungla panameza pentru un premiu de 50 de mii de euro.

TVmania: Cu ce te-ai ocupat in perioada in care ai stat departe de televiziune?
Andrei Gheorghe: Cu radio. Iubesc radio si ii sunt recunoscator. In plus am muncit foarte mult sa imi deschid in Cluj clinica de dializa, care a inceput sa functioneze de la inceputul acestei luni, cand a avut si primii pacienti.

Cum ai ajuns sa negociezi cu Kanal D? Ce te-a atras la oferta lor?
Am negociat cu casa de productie Paprika Production un proiect provocator, unic, obraznic. M-a incitat curajul si obraznicia unora de a investi intr-un proiect atat de costisitor si de inovator pentru o piata care mai pretinde ca este lovita de criza financiara si care de cativa ani buni este in letargie creativa. Si indrazneala nu s-a oprit aici, a mers mai departe si Kanal D s-a dovedit a fi singurul curajos ca in plina criza sa investeasca masiv. Este a “win – win situation”. Cum puteam sa rezist unui asemenea proiect, unui produs perfect, realizat de o casa de productie puternica si distribuit de singurii care indraznesc sa investeasca atunci cand toti ceilalti se tem?

Dupa perioada Realitatea, revii la divertisment. Ti-era dor de aceasta zona?
Sigur. Mi-era dor si, in acelasi timp, mi-am dat seama cat de mult respect de fapt divertismentul. Poate e timpul sa ne aducem aminte ca televiziunea nu trebuie nici sa judece si nici sa se incrunte. Televiziunea inseamna divertisment, iar divertisment inseamna in primul rand absenta prompter-ului si capacitatea de a reactiona imediat la o situatie neprevazuta, ceea ce la politicieni nu se poate spune ca am vazut vreodata, caci la ei fiecare raspuns e previzibil, fie ca e pregatit sau nu din timp. Lor le lipseste pur si simplu spontaneitatea. Divertismentul este surpriza, iar surpriza este televiziune.

Te-ai despartit de Realitatea in circumstante controversate. In ce relatii ai ramas cu oamenii de acolo?
Proaste. Nu doresc nici macar sa-i mai salut pe acei oameni.

Revenind la show, nu ti-e frica de jungla panameza?
Hai sa fim seriosi. Am fost in piata in Obor si acum sa ma sperii de serpii ucigatori din jungla panameza? Am negociat cu floraresele de la Unirii si sa ma tem de scorpionii veninosi de pe plaja Caraibelor? Sunt crescut si trait in Constanta si nisipul mi-e prieten.

Buget impresionant, poate cea mai ambitioasa emisiune a toamnei de pe piata romana… Cum e sa te intorci in focul luptei din prime-time?
Obisnuit. Imi place sa imi rup gatul sau sa rup gatul. Asta e televiziunea: investitii riscante in proiecte cu succes imprevizibil. Televiziunea e ca o bicicleta: cata vreme pedalezi, ea merge, cand te opresti, te duci in CNA.

Daca n-ai fi fost prezentator, te-ar fi tentat o participare la concurs? Cum crezi ca te-ai fi descurcat in salbaticie?
Nu cred ca m-as fi bagat. Nu cred ca as fi rezistat. Cred ca incercarea este extrem de dificila si ca toti care participa sunt niste oameni al dracului de curajosi. O sa fie infernal de greu, eu cu siguranta nu m-as fi bagat. Trebuie sa fii foarte puternic sa rezisti la asa ceva, sa fii concurent supravietuitor.

interviu de Alex Bala

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare