; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Oltchim, ultimul pas spre finala Ligii

12 April 2010

Campioanele României s-au duelat de şase ori în ultimii trei ani cu handbalistele de la Gyor. O calificare în ultimul act ar reprezenta cea mai mare performanţă din istoria clubului vâlcean.

Octavian Cojocaru

Echipa de handbal feminin Oltchim Râmnicu Vâlcea mai are un singur hop până la mult visata finală din Liga Campionilor: meciul-retur cu maghiarele de la Gyor din semifinalele competiţiei. „Alchimistele' antrenate de Radu Voina sunt la 60 de minute distanţă de cea mai mare performanţă din istoria clubului. În finală, echipa olteană va întâlni învingătoarea semifinalei care le pune faţă în faţă pe danezele de la Viborg şi norvegiencele de la Larvik. În sezonul trecut, Oltchim s-a împiedicat în semifinale de Viborg, însă acum fetele antrenate de Radu Voina visează să ajungă la un duel cu cel mai important trofeu european pe masă.

Adversare tradiţionale

Gyori Audi ETO KC (aceasta este denumirea completă a adversarei Oltchimului) este finalista ediţiei trecute, pierdută în faţa celor de la Viborg. În echipa maghiară joacă şi românca Aurelia „Mica' Brădeanu, dar şi „austriaca' Simona Spiridon. Aurelia Brădeanu este o fostă componentă a lotului celor de la Oltchim. Marile vedete ale celor de la Gyor sunt Katalin Palinger, Anita Gorbicz şi Zsuzsuanna Tomori. Cele două echipe se cunosc aproape perfect pentru că sorţii le-au pus mereu faţă în faţă în ultimele sezoane. Oltchim şi Gyor s-au mai întâlnit chiar şi în actuala ediţie a Ligii Campionilor, în prima fază a grupelor. Ambele echipe au câştigat partidele de pe teren propriu cu scoruri identice: 26-22!

Citiţi varianta integrală a articolului în revistă

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare