; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Cosmin Savu   Romania te iubesc   Judete la stapana   Gorj (5)

În ediția de duminică a emisiunii „România, te iubesc!”, Cosmin Savu ajunge în Gorj

04 October 2019

Duminică, de la ora 18:00, la România, te iubesc!, Cosmin Savu ajunge în Gorj, un alt județ din campania 'Județe la stăpân'. Gorjul este una dintre zonele României care a pierdut cea mai mare populație în ultimii 30 de ani. Bogat în resurse naturale variate: cărbune, gaze, petrol, păduri și ape, dar sărac în realizări și politici publice în folosul cetățenilor. 

 

Județul din nordul Olteniei are un potențial economic mare, cu turism diversificat, cu moștenirea valoroasă a lui Brâncuși, dar și cu baroni locali care au lăsat în urma lor un dezastru greu de imaginat și au împins Gorjul într-o zonă nemeritată, la coada clasamentelor în topul calității vieții. 

 

Gorj este județul care a pierdut aproape un sfert din populația sa, 100.000 de gorjeni au dispărut în ultimele trei decenii, au plecat care încotro în căutarea unei vieți mai bune. O pleiadă de politicieni cu dosare penale au condus și conduc o zonă care ar fi putut fi economic înfloritoare, dar este ținută la limita supraviețuirii. E incredibil să vezi că primul președinte al CPUN, FSN Gorj în 1990, a fost prefect de două ori, ani de zile, și este acum secretar general al guvernului Dăncilă – Toni Greblă. Parcă au trecut 30 de ani degeaba peste Gorj și țară', a spus Cosmin Savu. 

 

Cum arată strategia socio-economică a județului Gorj rămasă doar pe hârtie din 2007, dar și cine sunt personajele nocive care au capturat și furat, bucată cu bucată, un județ întreg, vedem duminică, de la ora 18:00, la România, te iubesc!

 

Fiecare ediție România, te iubesc! este disponibilă integral pe protvplus.ro

 

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare