; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Andreea Berecleanu

Observatorul Antenei 1 lansează campania “Oraşul de sub oraş”

18 November 2013

Andreea BerecleanuObservatorul de la Antena 1, care a fost nominalizat la Premiile TVmania, lansează în această seară, de la ora 19.00, campania “Oraşul de sub oraş”, un demers jurnalistic fără precedent.

Copiii străzii, aurolaci, sunt refugiaţi în stradă ziua şi la doi metri sub pământ noaptea. Ei sunt lumea subterană a României, pata ruşinoasă pe istoria recentă a ţării. Abandonaţi de părinţi, de societate, de autorităţi, fugiţi de acasă sau din orfelinatele supraîncărcate, ei şi-au găsit alinare sub pământ: au case', cu paturi, televizoaare, bucătării, muzică  şi chiar lumini  de disco.

După şase luni petrecuţi alături de ei, reporterii Observator vă arată cum  s-a pus capac peste copiii nedoriţi ai României.

packshot orasul de sub oras_color

Poveşti de viaţă 100% marca Observator. De această dată, lumea din adâncurile neştiute ale Bucureştiului. Oameni ai străzii, care se nasc, cresc şi mor, fără niciun certificat, fără nicio diplomă. O viaţă ascunsă chiar sub paşii nostri', declară Andreea Berecleanu, prezentatoarea principalului jurnal de ştiri al Antenei 1.

Astă seară, de la ora 19.00, în primul reportaj al campaniei Oraşul de sub oraş', telespectatorii vor vedea cum Gara de Nord s-a transformat în kilometrul 0 al oraşului de sub oraş. Din acest punct, oamenii străzii ajung,  în câteva minute, prin  subteran, un kilometru  mai încolo, sub podul Basarab, apoi spre Vestul  Bucureştiului, la Unirii, Diham, Ferentari, Obor sau Piaţa Presei.

Şi tot în cadrul reportajului  de la ora 19.00, îl veţi cunoaşte pe Bruce Lee, primarul' oraşului de sub oraş. Bruce Lee le ştie pe  toate, şi la rândul lui, e ştiu de toţi cei de sub pământ, dar şi de cei de deasupra.

Şi Cristina este unul dintre dintre veteranii' de la Gara de Nord. Acum 12 ani a fost filmată de o echipă de străini la metrou, făcând legea. Pentru reporterii de la Observator, Cristina poveşte cum stă pe stradă de la 11 ani,  cum a muncit din greu în toţi aceşti ani, dar şi despre cei trei copii ai săi, născuţi sub pământ.

Votează şi TVmania te premiază!

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare