Homepage  / Vedete româneşti

Oana Pellea, mesaj tulburător la 40 de ani de la moartea lui Amza Pellea. „Tată, îți mulțumesc că te-ai ținut de promisiunea făcută”

Oana Pellea, mesaj tulburător la 40 de ani de la moartea lui Amza Pellea. „Tată, îți mulțumesc că te-ai ținut de promisiunea făcută”
8

de Ioana Maria,

Pe 12 decembrie s-au împlinit 40 de ani de la moartea marelui actor român Amza Pellea. Cel le-a dat viață lui Mihai Viteazul și lui Nea Mărin, Amza Pellea a ajuns să fie apreciat până și de cei mai tineri. Fiica lui, actrița Oana Pellea, a scris un text trist în ziua în care s-au comemorat 40 de ani de la trecerea în neființă a tatălui pe care l-a divinizat.

Tată, azi, 40 de ani de când ai plecat la Domnul… Cum adică 40 de ani? Ce glumă proastă! Nici vorbă…ai plecat ieri…de fapt nici nu ai plecat! Ești aici cu mine secundă de secundă, te simt în vene, în suflet, în gând. Te văd câteodată în degetele mele sau în căutătura ochilor, te recunosc în ridul dintre ochi. Câteodată îmi curgi pe obraz ca lacrimă și alteori…de multe ori…îmi tâșnești din baierele pieptului ca hohot de râs.

Îți mulțumesc că te-ai ținut de promisiunea făcută: “O să fiu întotdeauna cu tine”. Și EȘTI! Mulțumesc tuturor celor care azi vor aprinde o lumânare și vor înălța o rugă pentru sufletele adormiților robilor lui Dumnezeu AMZA și DOMNICA MIHAELA. Să-mi fie cu iertare, dar nu-i pot despărți…e prea mare și veșnică IUBIREA care i-a legat! Dumnezeu să-i odihnească în Iubirea Sa!”, este mesajul scris de Oana Pellea (61 de ani), pe Facebook, iar reacțiile emoționante nu au întârziat să apară.

oana-pellea-mesaj-tulburator-la-40-de-ani-de-la-moartea-lui-amza-pelleaIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 8

Cine a fost Amza Pellea

Amza Pellea, unul dintre cei mai mari actori români, s-a născut pe 7 aprilie 1931, în Băileşti, judeţul Dolj. A urmat cursurile Colegiului Naţional ”Carol I” din Craiova, apoi a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică ”I.L. Caragiale” din Bucureşti (1955).

Legendarul actor a plecat dintre noi devreme, la doar 52 de ani, pe 12 decembrie 1983, ca urmare a unui cancer pulmonar. Interpretul personajului Nea Mărin a fost înmormântat la Cimitirul Bellu, din București. Soția lui, mama Oanei Pellea, Domnica Mihaela Policrat, a decedat în anul 2003.

Marea dragoste a lui Amza Pellea. „O superbitate de femeie, nu-l băga în seamă”

Amza Pellea a trăit o frumoasă poveste de dragoste alături de Domnica Mihaela Policrat, care i-a devenit soție, în septembrie 1958.

„13 septembrie – Ziua logodnei lor. Multe emoții și multă, multă, multă iubire! Amza s-a dus cu trupa de actori la Craiova, cu Rauțchi, cu Cozorici, la ștrand. Și a apărut Domnica, o superbitate de femeie, cu ochii verzi, foarte sportivă, fusese și campioană la gimnastica, la juniori. Făcea o grămadă de nebunii. Mergea în picioare pe motocicleta, dansa Rock’n Roll extraordinar! Și Amza când a văzut-o a zis „Mamă, ce frumusețe!” Dar toată lumea i-a spus sa stea liniștit, că nu era de nasul lui. Dar ce-a făcut la ștrand cu Domnica ?

S-a aruncat după ea în bazin. Spre surprinderea colegilor săi, care știau ca Amza nu învățase să înoate. Era când pe fundul bazinului, când la suprafață, dar tot încerca să-i vorbească Domnicai. Iar ea nu-l băga în seamă. Amza era doar unul din miliardele de băieți care-i făceau curte. După ce a scăpat cu viață din bazin, i-a dat întâlnire, în aceeași seară, în parcul mare din Craiova.

Mama s-a dus acasă și nici nu-i trecea prin cap să se duca la întâlnire. Dar… destinul! Cu zece minute mai înainte de ora fixată de Amza, Domnica s-a îmbrăcat și a plecat în parc. Și dusă a fost! Până-n zori. Ca să ajungă în parc, trebuia să treacă prin cimitir. A sosit la locul stabilit și a așteptat. Trece o jumătate de oră, mai trece o oră, și încă una, iar Amza tot nu apare…”, a povesit Oana Pellea.

Tot Oana Pellea povestea, că la început, Domnica nu i-a acordat prea multă atenție celebrului actor, dar naturalețea sa a cucerit-o într-un final. Fiica marelui actor a povestit despre începuturile relației dintre părinții ei: „O superbitate de femeie, nu-l băga în seamă”.

Oana Pellea: Amza „nu spera s-o mai găsească pe Domnica”

Actrița a povestit cum a decurs prima întâlnire a părinților ei, o întâmplare demnă de un film. Oana Pellea a spus că mamei sale i-a fost teamă se se întoarcă înapoi acasă prin cimitir, așa că s-a urcat într-un copac pentru a fi la adăpost. În acest timp, Amza trecea prin parc fără să se gândească la faptul că ar putea să o revadă pe Domnica, scrie newsweek.ro.

„La ora 23:30, pe aleea parcului, foarte melancolic și singuratic, cine-mi venea cu mâinile în buzunar? Amza! Care nu spera s-o mai găsească pe Domnica, așa că trecea artistic pe acolo, fluierând „Je suis seul ce soir…” Domnica nici nu știa cum îl cheamă și, din copac, i-a făcut: „Pâs-Pâs!”. Lui i s-a părut ceva incredibil. Cred și eu! Să găsești o fată superbă într-un copac… A ajutat-o sa coboare și i-a recitat din Minulescu: Și ai să mă uiți, căci și uitarea e scrisă-n legile omenești. Cu asta a cucerit-o.”, a continuat ea.

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton