Homepage  / Vedete româneşti

Oana Paraschiv și Mihai Găinușă, prieteni pe viață după Asia Express. „Primul șoc a fost că am rezistat mai mult de o zi”. EXCLUSIV

Oana Paraschiv și Mihai Găinușă, prieteni pe viață după Asia Express. „Primul șoc a fost că am rezistat mai mult de o zi”. EXCLUSIV
10

de Cătălina Matei,

Se cunosc de multă vreme, știu exact cum să se completeze când fac emisiunea de la radio, însă „Asia Express” le-a testat din plin prietenia și propriile limite. Cât de bine s-au descurcat Oana Paraschiv și Mihai Găinușă pe Drumul Zeilor.

Cel mai dur reality show al momentului, „Asia Express”, revine la Antena 1 din 1 septembrie, cu un parcurs spectaculos – cel mai lung de până acum, având 11 etape, în loc de 10. Thailanda, Malaezia și Indonezia sunt țările pe care le vor traversa perechile de vedete dornice de aventură la capătul lumii, printre concurenți numărându-se doi oameni de radio și televiziune pe care îi leagă o prietenie îndelungată: Mihai Găinușă și Oana Paraschiv.

După toate peripețiile petrecute în „Asia Express”, Oana Paraschiv și Mihai Găinușă au avut parte de alte aventuri. De data aceasta, în România, căci cei doi au filmat recent pentru noul sezon al emisiunii „Poftiți pe la noi!”, unde Nea Mărin a avut grijă să-i provoace din plin. De data aceasta, Oana și Mihai au făcut echipă cu Sonny Medini și Rikito Watanabe.

Revenind însă la „Asia Express”, Oana Paraschiv și Mihai Găinușă ne-a dezvăluit mai multe dintre peripețiile lor de pe Drumul Zeilor. Detalii… imediat !

Au trecut mai bine de două luni de când v-ați întors din „Asia Express”, iar telespectatorii abia acum vor umări aventura voastră. Ați văzut din montaj?

Mihai: Singurele secvențe pe care le-am văzut sunt cele din promo-uri. E ciudat cumva să te vezi din afară, din direcția cameramanului, dar și prin prisma telespectatorului. În Asia concentrarea era atât de mare pe ceea ce trebuia să facem în misiuni, pe mașinile care ar fi trebuit să ne ducă undeva, pe oamenii care ar fi fost bine să ne primească în casele lor, încât am pierdut obișnuința de ”a da bine pe sticlă”. Am mulți ani în spate de televiziune, am mai fost în emisiuni cu lavaliera prinsă de haină zi și noapte, dar că în „Asia Express” e clar că n-am mai avut trăiri.

Oana: Au trecut greu lunile astea pentru că aștept cu mari emoții și nerăbdare să văd aventură noastră și de pe canapea, iar  curiozitatea este foarte mare tocmai pentru că nu am văzut nimic din montaj. O să fie interesant să retrăiesc momentele din Asia în față televizorului.

Cum vă percepeți voi acum?

Mihai: Ca percepție post-emisiune încep să observ și defectele. Văd disperarea, văd nepriceperea, văd chiar penibilul unor situații. Dar așa cum mă cunosc, îmi dau seama că toate cele trăite erau autentice. Nici măcar n-am avut timp să mă gândesc să-mi pun o mască ce să dea bine.

Oana: O astfel de experiență te schimbă, te transformă, te întărește, te emoționează, te trece prin toate stările și emoțiile. Sunt multe momente care crezi că te dărâma, dar de fapt, te fac mai puternic și mai încrezător. Iar pe mine și pe Mihai, în mod clar, Asia Express ne-a apropiat și mai mult și a trasformat prietenia noastră într-una pe viață!

Ce v-a convins să participați în acest show? Și ați acceptat… din prima?

Mihai: Normal că m-am întrebat pe parcurs ce m-a determinat să particip la periplul ăsta asiatic. Nu ascund faptul că decizia mea a fost influențată covârșitor de fata mea, Eva. Ea mi-a spus de multe ori, cu mult înainte de invitație, să merg în „Asia Express”. Ea fiind fană a emisiunii. Iar atunci când am primit invitația, primul gând a fost că o să-i fac o surpriză. Și mie îmi place să fac surprize. Bine, multe sunt neplăcute. În rest, am vrut să cutreier lumea, e una dintre pasiunile mele. Iar acum puteam să fac asta dintr-o postură cu totul diferită de cea de turist. Să întru în măruntaiele altor culturi, obiceiuri, trăiri. Și aveam nevoie și de o provocare nouă în viață.

Oana: Nu a fost chiar atât de ușor să spun da, deși eu iubesc acest format și nu am ratat nici un sezon. Au fost mai mulți factori care m-au determint până la urmă să accept, dar cel mai important pentru mine a fost să încerc să îmi depășesc toate fricile pe care mi le-a adus anxietatea în ultimii ani. A fost pretextul perfect pentru a începe lupta cu această afecțiune.

Cu ce v-ați surprins pe voi înșivă pe Drumul Zeilor? Care sunt limitele pe care nu credeați că le aveți, dar pe care le-ați depășit?

Mihai: Cred că limita cea mai dificilă pe care am depășit-o a fost cea a fricii de penibil. Mie îmi e organic greu să accept să cer pomană, chiar și ajutor și în nici un caz nu aș fi bătut la ușa unor necunoscuți să le cer să dorm la ei. Așa ceva nu concepeam în viață. Ce am avut, cât am avut, totul a fost muncit de mine. Nu mi-a dat nimeni nimic gratis. Iar aici am trecut peste bariera rușinii, ca să supraviețuiesc. Pentru Oana a fost mai simplă limita asta, dar mult mai grele au fost limitele legate de anxietățile și blocajele ei fizice. Comparativ, la mine pare cochetărie. Dar nu e. Chiar am fost crescut și educat să-mi fie rușine. Poate n-a fost cel mai bine. În viață îți trebuie o doză de nesimțire și de tupeu. De altfel, vedem asta zilnic în România ”lucrului bine făcut”. Praf.

Oana: Primul șoc a fost că am rezistat mai mult de o zi. (râde) Nu am plecat prea încrezătoare pe acest drum, știind câte piedici îmi pune anxietatea, așa că fiecare probă din care am ieșit fără să leșin a fost o victorie.

Dintre toate probele, pe care le-ați repeta cu drag? Și de care nu vreți nici măcar să vă amintiți?

Mihai: Probabil că aș repeta probele în care ne-am transformat, prin machiaj, haine, comportament. Nu că am înclinații, mie îmi plac femeile – uneori prea mult – dar atunci ne-am distrat enorm. Nu aș repeta niciodată probele în care am dovedit lipsă de aptitudini. Adică toate celelalte. Glumesc. Dar să cari pe jos un templu din lemn, de 30 de kile, câțiva kilometri, să dai greș la probe de asamblare, de exemplu, asta chiar n-aș mai vrea!

Oana: Nu cred că există probă ușoară în „Asia Express”, dar pentru mine misiunile în care a fost vorba de mâncare au fost cele mai dificile.

Cine s-a sacrificat la probele cu degustări de ciudățenii?

Dintre ceilalți concurenți, de cine v-ați apropiat cel mai tare? Și cu cine ați făcut alianțe?

Mihai:  Treaba cu alianțele la „Asia Express” e cu dus și întors. Nu trebuie să crezi prea mult în alianțele de conjunctură, pentru că oricând ceilalți s-ar alege pe ei, într-o competiție directă cu noi. Dar în emisiunea asta am legat niște prietenii reale în afara filmărilor. Pentru că am descoperit niște oameni autentici, niște oameni talentați și niște oameni cu care aș sta oricând la o bere, fără să-mi fie grijă că o să mă simt rău cu ei. Cea mai apropiată persoană însă, rămâne colega și prietena mea Oana. Un om pe care mă pot baza oricând.

Oana: Noi nu prea ne pricepem la alianțe, dar ne-am întors de acolo cu prieteni adevărați. Cine sunt ei, o să vedeți în emisiune. Nu vreau să vă răpesc această bucurie.

Cum v-ați descurcat cu mâncarea? Și ce anume v-a lipsit cel mai tare?

Mihai: Noi doi n-am avut mari probleme cu mâncarea. Nu suntem gurmanzi, iar ce nu mânca Oana, puteam eu să înghit. Chiar și ciudățenii. Mie chiar îmi place să încerc lucruri noi și mă doare-n cot de preconcepțiile legate de consumul de insecte sau alte vietăți care par neobișnuite pentru români. Gândiți-vă că, pentru miliarde de musulmani, să mănânci șorici e de neconceput. Eu cred că în condiții post-apocaliptice toți mofturoșii ăștia ar hali cu plăcere gândaci de canalizare. Iar în Asia apocalipsa vine când n-ai mâncat nimic toată ziua iar mâine sunt probe de rupere.

Oana: Cu mâncarea în Asia e simplu: nu ai, nu mănânci. Cam așa a fost! Iar când mănânci, bagi doar orez. Așa că ne-au lipsit multe din felurile noastre românești, dar cel mai mult am poftit la roșii cu brânză.

Mihai, dacă ai scrie o carte despre experiența ta în show-ul de la Antena 1 ce titlu i-ai da?

S-ar putea chiar să scriu o carte despre experiențele mele. Ca să se vândă cel mai simplu ar fi s-o intitulez Asia Express. Emisiunea are milioane de fani. Nu știu însă dacă am drepturile. Dacă nu, aș putea să-i spun: ”Ziua în care am cerut de pomană”.

Oana-Paraschiv-si-Mihai-Gainusa-1Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 10

Cum se anunță toamna aceasta în continuare pentru voi?

Mihai: Toamna asta o să fie foarte interesantă pentru noi. Pentru că vine după o vară dublă: una în Asia, alta aici. Și aș vrea să dau cumva înapoi din impresiile și experiențe trăite. Iar dacă mă fac de rușine în Asia, partea bună e că mă pot auto-critica în România.

Oana: Va fi o toamnă efervescentă. Diminețile le petrecem la radio, iar serile pe Antena 1. Probabil în restul timpului vom răspunde mesajelor telespectatorilor, pentru că vor avea de văzut și comentat.

Foto: Antena 1; Instagram

Citește și:

PE ACELAȘI SUBIECT
Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton