Homepage  / Vedete româneşti

Oana Ormenișan, noua prezentatoare a știrilor de la Antena 1. „Sunt mereu deschisă la provocări”. EXCLUSIV

Oana Ormenișan, noua prezentatoare a știrilor de la Antena 1. „Sunt mereu deschisă la provocări”. EXCLUSIV
11

de Cătălina Matei,

După ce a prezentat rubricile „Horoscop” și „Meteo”, Oana Ormenișan este, de câteva săptămâni încoace, colegă cu Valentin Butnaru la pupitrul Observatorului de la ora 17.00, de la Antena 1. O provocare de care tânăra se bucură din plin, căci micul ecran a fost cel care a adus-o înapoi în țară, după o perioadă petrecută în Marea Britanie.

De mai bine de două luni, Oana Ormenișan prezintă știrile Observator de la ora 17.00, la Antena 1, alături de Valentin Butnaru. Aceasta este absolventă a cursurilor Intact Media Academy și a prezentat rubrica horoscop a Observatorului matinal.

Deşi traseul profesional o dusese într-o cu totul altă direcţie şi într-o altă ţară, pasiunea pentru televiziune a determinat-o pe Oana să se întoarcă în România, iar experienţa în cadrul Intact Media Academy a făcut-o să se îndrăgostească de televiziune.

Aflăm mai multe detalii chiar de la Oana Ormenișan!

Horoscop, Meteo… iar acum Știri. Cum privești tu noua ta ipostază? E o promovare?

De la rubrica Horoscop care m-a adus lângă telespectatori, până la pupitrul știrilor am descoperit secretele din spatele camerelor. Cu fiecare apariție, am învățat lucruri noi și m-am pregătit pentru noua ipostază profesională. Dorința de a învăța, de a mă perfecționa și firea mea ambițioasă cred că au făcut diferența. La pupitrul știrilor, la Observator 17.00, am descoperit o lume nouă, fascinantă și oameni minunați! O lume de care eu sunt pasionată. Îmi place să cred că viața îți oferă la momentul potrivit exact ce îți lipsește, așa că… sunt mereu deschisă la provocări.

Și ce ți se pare cel mai greu la pupitrul știrilor?

Trăiesc cu atât de mult drag fiecare zi, încât ar fi păcat să mă forțez să văd partea goală a paharului. Însă, aș putea spune că îmi este greu să mă detașez de toate informațiile, poveștile cu impact emoțional puternic.

Cât de mult te ajută partenerul tău de prezentare, Valentin Butnaru?

Au fost multe momente în care m-a ajutat, m-a încurajat și m-a învățat multe lucruri legate de acest domeniu. Este un partener de prezentare de nădejde.

oana-ormenisan-si-valentin-butnaru-1Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 11

Cum îți începi ziua? Și care este rutina ta până când intri în direct la Observatorul de la 17.00?

Îmi încep ziua cu un mic dejun delicios și exerciții fizice, dar îmi rezerv și câteva momente pentru a-mi planifica sarcinile importante. În jurul orei 11.00 ajung în redacție, unde încep să lucrez, să scriu și să mă documentez pentru fiecare știre în parte. Vorbesc cu colegii care au fost la jurnalul anterior, apoi împreună cu Valentin Butnaru, colegul meu de prezentare, discutăm despre abordarea subiectelor. E foarte important să înțelegi știrea și mai ales efectele pe care o să le aibă asupra vieții noastre de zi cu zi. Pentru că, la Observator 17.00, asta ne interesează în mod special – alegem din noianul de informaţii zilnice cele mai relevante ştiri și încercăm să explicăm cum ne afectează. Și ne folosim de toate variantele pe care ni le pune la dispoziție tehnologia să ajungem la public. Înainte de jurnal, prezentăm subiectele principale, de multe ori alături de reporterii care le-au realizat, Live, pe pagina de Facebook Observator. După aceea, urmează ultimele retușuri în cabina de machiaj și ultima oprire – studioul de știri. Beau o ultimă gură de cafea și arunc un ochi peste primele știri din Observator. Iar la 17.00 fix, suntem în direct pentru cei de acasă.

Și cum arată micul tău dejun? Mai ales că ai studiat Nutriție și Dietetică…

Pentru mine cea mai importantă masă a zilei este micul dejun, pentru că îmi oferă doza de energie necesară și mă ajută să rămân concentrată și eficientă la muncă. Iar partea și mai bună este că îmi pregătesc rețete rapide și sănătoase, cum ar fi terciul de ovăz cremos cu fructe de pădure, care nu necesită mult timp de pregătire și este extrem de sățios și nutritiv.

Apropo de studii… ai profesat în domeniul stomatologiei, în Marea Britanie. De aceea ai un zâmbet atât de frumos?

Mulțumesc! Da, am profesat în domeniul stomatologiei și mi-a plăcut enorm pentru că mi-a dat șansa să mă ocup, la propriu, de zâmbetele oamenilor.

Ce faci după ce îți termini programul de lucru?

Primul lucru pe care îl fac este să mă pregătesc de antrenament. Încerc să ajung la sală de cel puțin 3 ori pe săptămână pentru a putea să mă bucur de un desert în weekend. Glumesc. Pe lângă sport, îmi place să pictez, să mă joc cu culorile. Pasiunea aceasta o am de mică, iar la Liceul de Artă din Târgu-Mureș mi-am șlefuit acest talent. Aștern pe pânză, într-un mod abstract, trăiri care mă reprezintă pe mine, dar îmi place și să pictez flori și peisaje.

Și ce alte programe te țin în fața ecranelor?

Nu pot rata show-urile care țin toată România cu sufeltul la gură, cum e „America Express”. Caut inspirație pentru propria bucătărie la „Chefi la cuțite” și, desigur, mă uit la Observator ca să mă mențin informată. Încerc însă să nu petrec foarte mult timp în fața ecranelor, pentru că eu cred că e foarte important să petrecem timp în preajma oamenilor dragi, acel puțin timp care ne rămâne după ce plecăm de la serviciu. La fel de important e și să facem lucruri care ne pasionează, ne inspiră și ne încarcă cu energie pozitivă. Mi-am făcut deja o rutină și să ascult podcast-uri care îmi fac mai plăcut drumul spre serviciu sau să vizionez documentare și filme care mă binedispun.

Când ai timp doar pentru tine, cum te răsfeți?

Pentru mine ritualul de dimineață și de seară înseamnă un adevărat răsfăț. De la cremele aplicate pe față și corp, până la baia fierbinte și cămașa de noapte, încerc să îmi ofer îngrijire și atenție. Pe lângă aceste mici răsfățuri, o cafea aburindă și o carte bună mă relaxează și în același timp mă motivează.

oana-ormenisan-2Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  3 / 11

Și ce planuri de vacanță ai în următoarea perioadă?

În următoarea perioadă, îmi propun să petrec mai multe weekenduri prin frumoasa noastră țară, la mare și la munte, să mă bucur de trasee montane și peisaje spectaculoase.

Foto: Antena 1; Instagram

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton