; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Cristi Tabara2

Oameni unici, într-o ediţie unică “Exclusiv în România”

01 April 2016

Uca Marinescu, Toma Coconea, Zsolt Torok… vă sună cunoscut vreunul dintre aceste nume? Dacă nu, echipa Exclusiv în România' vă face cunoştinţă cu fiecare dintre aceşti români sâmbătă, 2 aprilie, de la ora 18.00, la TVR 1, TVR HD şi pe TVR+.

Cristi Tabara2

Au pus steagul României pe Vârful Everest sau au alergat la competiţii importante cu tricolorul pe umeri. Uca Marinescu, Toma Coconea, Zsolt Torok au înţeles să ducă numele ţării cât mai departe în lume. La ediţia de săptămâna aceasta, Cristi Tabără şi echipa lui ne prezintă nu atât destinaţii turistice unice, cât mai ales nişte oameni cu adevărat unici.

Zsolt Torok

Zsolt Torok

Zsolt Torok este unul dintre cei mai buni alpinişti pe care îi are România astăzi. A participat la expediţii internaţionale în Himalaya, Anzii Cordilieri, a terminat trilogia Alpilor, a fost ales de patru ori sportivul anului de Federaţia Română de Alpinism. Înainte de toate, este un bun model pentru tinerele generaţii.

Toma Coconea

Toma Coconea

Toma Coconea este unul dintre cei mai buni ultramaratonişti din lume. A participat de şapte ori la competiţia X Alps, cea mai dură de acest gen din lume, în care concurenţii trebuie să parcurgă distanţa dintre Salzburg şi Monaco (1.000 km) doar cu ajutorul parapantei sau alergând.

Cea mai cunoscută exploratoare pe care o are România astăzi, Uca Marinescu a fost şi prima româncă în Antarctica. Este prima femeie din lume care a ajuns în decursul unui an la cei doi poli geografici ai Pământului. Şi tot ea are meritul de a fi primul român şi prima femeie care a ajuns la cei doi poli pe schiuri în 2001 (marcând şi un record de vârstă).

Pe fiecare dintre cei trei îi vom cunoaşte mai bine la Exclusiv în România' de sâmbătă, 2 aprilie.

Exclusiv in Romania ursi

La Predeal a avut loc de curând prima ediţie a Festivalului Internaţional de Film Alpin, dedicat istoriei, culturii şi civilizaţiei montane. Echipa emisiunii Exclusiv în România' a fost prezentă la eveniment. Şi dacă tot este vorba despre civilizaţie montană, jurnalistul Marin Găbudean ajunge în satul Măgura, pentru a afla cum se vede România prin ochii unui turist străin. Acelaşi reporter va căuta urme de castor pe Valea Strâmbei şi va încerca să filmeze urşi sălbatici în zona Parcului Naţional Piatra Craiului. Dacă va reuşi, aflăm la Exclusiv în România' din 2 aprilie, la ora 18.00, TVR 1, TVR HD şi TVR+.

 

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare