; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

O voce valoroasa

14 January 2008

Stilul Aliciei Keys aminteste de Marvin Gaye sau Stevie Wonder, iar timbrul ei poate concura oricand cu Whitney Houston.

Alicia Keys a inceput sa studieze pianul la varsta de sapte ani, iar compozitorul ei preferat este Chopin. Pasiunea sa pentru muzica si visul ei de a se afirma in acest domeniu au facut-o sa nu mai urmeze cursurile prestigioasei Columbia University, unde fusese acceptata ca studenta. Artista nascuta in Harlem, New York, a compus piesa “Dah Dee Dah (Sexy Thing)” pentru coloana sonora a filmului “Barbati in negru” (1997), dar cheia spre luminile rampei nu i-a fost acordata de Jermaine Dupri, care nu i-a prelungit contractul cu Columbia Records, ci de faimosul Clive Davis. Sub indrumarea lui a aparut albumul de debut al Aliciei, ” Songs in A Minor” (2001), care s-a vandut in 12 milioane de exemplare in SUA si Europa, precedat de discul “The Diary of Alicia Keys” (2003).
In prezent, artista are un palmares de invidiat, format din noua premii Grammy, 11 Billboard Music Awards si trei American Awards.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare