; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

O vara hippie

26 October 2009

“Bine ati venit la Woodstock!” spune povestea Festivalului Woodstock, unul dintre cele mai importante momente din istoria muzicii.

Asa cum bine au remarcat criticii de film, Ang Lee avea nevoie de o pauza dupa serioasele “Brokeback Mountain – O iubire secreta” (2005) si “Ultima dorinta” (2007). Pelicula de fata s-a dovedit proiectul potrivit: o comedie fara pretentii de documentar ca la carte despre Festivalul Woodstock din vara anului 1969. Atunci 500.000 de hipioti au platit 18-24 de dolari pentru a asista, timp de trei zile, la concertele pe care 32 de muzicieni le-au tinut in orasul Bethel (din statul New York).

Filmul e bazat pe cartea scrisa de Elliot Tiber si Tom Monte despre festival si il are in centru chiar pe Tiber (interpretat de comicul stand-up Demetri Martin). Acesta lucreaza ca designer de interioare si locuieste cu parintii in oraselul Bethel. Decis sa organizeze aici un mic festival muzical, Elliot obtine – cu numai un dolar – permisiunea din partea autoritatilor, iar cand afla ca organizatorii Woodstock-ului au probleme cu amplasamentul, ii invita aici.

Pelicula a fost criticata ca nu e un film muzical in toata regula si ca nu ii baga in poveste pe Janis Joplin si Jimi Hendrix (figuri-cheie pe scena Woodstock). Altii au vazut in productie un film-mozaic, al experientelor individuale traite de cativa dintre cei implicati in fenomenul Woodstock.

de Monica Popescu

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare