; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Antoine leiris nu veti avea ura mea c1c

O scrisoare deschisă către teroriști în cartea „Nu veți avea ura mea”

20 September 2016

Editura Nemira publică „Nu veți avea ura mea', cartea scrisă de jurnalistul francez Antoine Leiris la doar câteva luni de la atacurile teroriste care au avut loc la Paris pe 13 noiembrie 2015 și în care soția autorului a fost ucisă.

Răvășit de durere, Leiris scrie o scrisoare deschisă către atacatori în care declară că refuză ca această crimă să îi definească viaţa, sau pe cea a copilului lor, în vârstă de numai 17 luni la timpul atacului. Și acest refuz înseamnă că nu le va da satisfacția de a-i urî.

antoine-leiris-nu-veti-avea-ura-mea-c1c

Cartea este o oglindă a vremurilor tulburi în care trăim și în care societatea occidentală este divizată între victimizare și toleranță. Dar este totodată o poveste extrem de personală care reflectă tragedia dintotdeauna în fața pierderii persoanei iubite.

Scrisoarea lui Antoine Leiris a fost preluată de ziare şi televiziuni din întreaga lume ca un manifest împotriva urii, iar apoi dezvoltată de jurnalist într-o carte, unde spune întreaga poveste a luptei sale cu suferinţa după pierderea soţiei lui. „Nu veţi avea ura mea' este o carte despre cum el şi fiul lui, Melvil, au supravieţuit durerii. O carte plină de curaj şi sinceritate, care răspunde unei întrebări imposibile: cum pot să merg mai departe? O mărturie despre supravieţuire, ce transmite un îndemn universal la speranţă.

„…n-am să vă fac darul de a vă urî. L-aţi căutat cu orice preţ, dar să răspund urii prin furie ar însemna să cedez aceleiaşi ignoranţe care a făcut din voi ceea ce sunteţi. Vreţi să-mi fie teamă, să mă uit la concetăţenii mei cu ochii plini de neîncredere, să-mi sacrific libertatea pentru siguranţă. Aţi pierdut. Nu m-aţi scos din joc' – Antoine Leiris

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare