; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Alex Petricean_DSC_3964a

O nouă emisiune culinară intră în grila TVR 1: „Guşti! Şi apoi mănânci – cu chef Alex Petricean”

29 October 2020

O nouă emisiune culinară intră în grila TVR 1: „Guşti! Şi apoi mănânci – cu chef Alex Petricean'. Show-ul, care va aduce rețete reinterpretate, trucuri în bucătărie și invitați din lumea gastronomiei, va avea premiera pe 2 noiembrie și va fi difuzat de luni până joi, de la 13.30, la TVR 1.

După ce a mânuit spada timp de 15 ani, tânărul „dArtagnan' al bucătăriei românești a decis că preferă lama din oțel inoxidabil a cuțitelor profesionale, astfel că, în 2018, la Romanian Hospitality Awards, era declarat cel mai bun chef din România – titlu pe care l-a redobândit și la Gala din acest an, desfășurată cu doar câteva zile în urmă. 

Emisiunea își propune să provoace telespectatorii, ea aducând nu doar celebre rețete reinterpretate, ci și un adevărat spectacol de texturi, gusturi și, mai ales, oameni. Printre rubricile ei, vom regăsi „Rețeta zilei', „Tips & Tricks', „Rețete cu doar 10 lei', „Invitați din lumea gastronomică'.

Filozofia lui Alex Petricean este una modernă, avangardistă, el dorindu-și, printe altele, să descopere și implementeze o nouă bucătărie românească:

„Bucătăria românească e văzută ca fiind foarte grea, cu multe prăjeli, multe aluaturi și, cumva, noi încercăm să diminuăm această faimă și să pregătim meniuri moderne, dar și ușor de digerat', spune el. Mai mult, cunoscutul chef este recunoscător pentru diversitatea pe care spațiul românesc o oferă gastronomiei: „Mi-am dat seama, după tot ce am învățat în străinătate, ca avem un mare potențial: avem tradiție, avem ingrediente, avem un terroir foarte interesant: de la Marea Neagră la Vârful Moldoveanu – înseamnă că ai o diversitate, ai cu ce să lucrezi, pentru că România și natura sunt darnice cu noi', mai declară Alex Petricean.

 

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare