; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Stephen King   Despre scris   c1 mic

O nouă carte semnată de Stephen King apare la Nemira

19 May 2016

Editura Nemira publică Misterul regelui. Despre scris', de Stephen King, una dintre cele mai influente cărți despre literatură și despre cum se face ea din ultimele decenii.

Stephen-King---Despre-scris---c1

Cartea este o combinație fascinantă de autobiografie și eseu, o călătorie extrem de personală prin arta și modelele de lucru care l-au inspirat pe extraordinarul scriitor Stephen King.

Într-un fel profund personal, Stephen King pune sub lupă literatura. A lui și a altora. Vine cu trusa de instrumente a scriitorului. Plus listă de lecturi obligatorii. Plus teme pentru acasă. Plus secvențe de viață privată și episoade dintr-un trecut neocolit de senzații tari, trecutul unui scriitor admirat de milioane de cititori. Plus nenumărate idei despre literatură și măștile ei, despre ficțiune și forțele ei, despre cititori și dorințele lor.

Stephen King

Câteva dintre sfaturile lui Stephen King pentru scriitori:

„Dacă nu aveţi timp să citiţi, nu aveţi timp (sau uneltele necesare) să scrieţi. Mai simplu nici că se poate…'.

„Nu vă apropiaţi cu lejeritate de pagina albă'.

„Folosiţi primul cuvânt care vă vine în minte, dacă e potrivit şi colorat'.

„Evitaţi forma intranzitivă a verbelor'.

„Adverbul nu vă este prieten (adverbele sunt ca păpădiile. Dacă ai una pe peluză, arată frumos şi deosebit. Dar, dacă n-o scoţi din rădăcini, în ziua următoare vei găsi cinci…)'.

„Utilizarea strictă a regulilor gramaticale poate înţepeni paragraful… Limbajul nu trebuie să poarte întotdeauna cravată şi pantofi cu şireturi'.

 

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare