; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Ai chef de teatru? Încearcă „O noapte furtunoasă”, într-o nouă interpretare

22 November 2012

Teatrul Independent Odiseu, cu susținerea canalului documentar Viasat History, te invită la premiera piesei O noapte furtunoasă – Viceversa', ce va avea loc marți, 27 noiembrie 2012, de la ora 19.30, la sala Studio Horia Bernea a Muzeului Național al Țăranului Român.

Adaptarea după piesa 'O noapte furtunoasă' de I.L.Caragiale a regizorului și dramaturgului Ștefanis Lupu este o comedie modernă, repoziționată în prezent.

Abordarea lui Lupu este ea însăși o premieră în teatrul românesc, noutatea absolută fiind aceea că partiturile personajelor sunt inversate: personajele feminine devin masculine şi invers. Astfel, Rică Venturiano devine acum Rita Venturiano, un personaj plin de aplomb și tupeu – aparent – punând sub semnul întrebării convenţionala supremație masculină în relația tradițională bărbat-femeie.

Pentru noi, actorii, adaptarea aceasta după O noapte furtunoasă a însemnat o provocare, aceea de a aduce în fața publicului niște partituri intrate în repertoriul – și poate chiar în patrimoniul – național într-o cu totul altă voce' și de a face asta într-o manieră credibilă și pe care publicul să o aprecieze', spune actorul Cristi Martin, cel care joacă rolul Vily – adica Veta.

În plus, montarea aceasta este o reactualizare în tușe și mai puternice a intrigii tradiționale, fiindcă, de data aceasta, femeia e la putere', glumește Cristi Martin.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare