; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

O noapte furtunoasa   1

„O noapte furtunoasă” din 1984, cu Octavian Cotescu, diseară la TVR 2

20 January 2014

Pe 18 ianuarie 2014 s-au împlinit 135 de ani de la premiera absolută la Bucureşti a piesei „O noapte furtunoasă' de I. L. Caragiale. TVR 2 marchează acest eveniment istoric prin difuzarea unui spectacol realizat în 1984 după textul celebrei piese a marelui dramaturg.

[Not a valid template]

TVR 2 difuzează astăzi, 20 ianuarie, piesa „O noapte furtunoasă', de la ora 20.40 (partea I) şi de la ora 23.10 (partea a II-a). Scenariul şi regia artistică sunt semnate de Sorana Coroamă Stanca.

Onoarea şi trădarea, familia şi politica, raţiunea şi amorul nebun… aceleaşi situaţii şi personaje caragialeşti care au atras atenţia publicului la prima reprezentaţie a piesei în anul 1879 sunt readuse la TVR 2, în faţa publicului telespectator, prin intermediul unui spectacol din Arhiva de Aur a Televiziunii Române.

,,Noaptea… a fost o experienţă fantastică şi îmbogăţitoare, pentru că jucam cu profesorul meu Cotescu, pentru că jucam lângă unii dintre cei mai importanţi actori ai ţării, Vali Seciu, Mitică Popescu, pentru că jucam alături de colegii mei fruntaşi, Dan Condurache, Tora Vasilescu, Stelică Nistor, pentru că jucam în regia unei frumoase şi drepte femei, Sorana Coroamă. Pentru acea clipă de împreunare, mulţumesc încă o dată destinului”, spune Horaţiu Mălăele, unul dintre actorii care au făcut din acest spectacol un regal teatral.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare