Homepage  / Netflix

O lume cu nenumărate feluri de monștri. Netflix lansează impresionanta miniserie „Eric”. Data de difuzare

O lume cu nenumărate feluri de monștri. Netflix lansează impresionanta miniserie „Eric”. Data de difuzare
6

de Andreea Hentea,

Netflix lansează miniseria „Eric”, povestea lui Vincent (Benedict Cumberbatch), un tată care refuză să creadă că nu-și va mai revedea niciodată băiețelul dispărut în condiții misterioase și care caută alinare într-o creatură imaginară.

Netflix lansează impresionanta miniserie „Eric”

Miniseria cu șase episoade scrisă și creată de Abi Morgan are acțiunea plasată în New York-ul anilor ’80. Vincent (Benedict Cumberbatch), unul dintre cei mai cunoscuți păpușari din oraș și creator al popularului serial pentru copii intitulat „Good Day Sunshine”, trece printr-o încercare cumplită – băiețelul lui de nouă ani, Edgar (Ivan Morris Howe), dispare într-o dimineață, în timp ce se afla în drum spre școală. Miniseria va fi valabilă pe Netflix până la data de 30 mai 2024.

Din 30 mai, Netflix lansează impresionanta miniserie „Eric”

Din ce în ce mai tulburat și instabil, Vincent continuă să-l caute disperat pe Edgar și se chinuie să facă față dispariției copilului, în timp ce e stăpânit de sentimente de vinovăție și de dispreț față de propria persoană. În căutarea unui miracol, Vincent se agață în cele din urmă de desenele fiului său, care înfățișează un monstru albastru pe nume Eric.

eric-1Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 6

Tatăl este convins că, dacă ar putea face în așa fel încât Eric să apară la televizor, Edgar s-ar întoarce acasă. Pe măsură ce comportamentul său tot mai distructiv nu face decât să-i îndepărteze pe membrii familiei, pe colegii de serviciu și pe detectivii care încearcă să-l ajute, lui Vincent nu-i mai rămâne decât Eric, o iluzie care îi devine singurul aliat în încercarea de a-și regăsi fiul.

Miniseria propune o călătorie în timp

Abi Morgan, creatoarea, scenarista și producătoarea miniseriei „Eric” (premiată cu Emmy și BAFTA în cariera sa), a declarat pe site-ul Tudum: Este meritul extraordinar al celor de la Netflix că au sărit la bord când le-am lansat ideea unui păpușar newyorkez aflat în căutarea fiului său dispărut, a unui bărbat care cară după el un monstru albastru de doi metri înălțime.

Eric este, totodată, o scufundare profundă în imaginarul anilor ’80, confruntându-se cu ratele în creștere ale criminalității din New York, cu rasismul endemic și corupția internă, cu epidemia de SIDA, expunând disensiunile dintre părinții care își caută copilul, dar și un detectiv care se luptă cu un sistem viciat și cu tema unui copil pierdut, care s-ar putea să nu revină niciodată acasă. O poveste care te face să te întrebi unde zac adevărații monștri și în care există o mulțime de păpuși”. Miniseria „Eric” îi mai are în distribuție pe Gaby Hoffmann, McKinley Belcher III și Phoebe Nicholls.

O apariție enigmatică

Unul dintre personajele cu care se confruntă îndureratul Vincent în căutarea sa neîncetată este misteriosul Misha Varga, interpretat de actorul român Ioachim Ciobanu, fiul marelui actor Ilarion Ciobanu. Absolvent al cursurilor de actorie ale reputatei profesoare americane Ivana Chubbuck, acesta a debutat în 2014 și a jucat în peste 20 de lungmetraje, printre care „Misiune: Imposibilă – Răfuială mortală partea întâi” (2023), și în seriale de excepție, precum „Oglinda neagră”. Ioachim Ciobanu a produs, regizat și editat numeroase scurtmetraje, iar în actorie a abordat, cu succes, o gamă largă de personaje.

A colaborat, de asemenea, cu regizori premiați precum Cristian Mungiu (cu care a filmat „Bacalaureat”) sau cu Terrence Malick, cu care a lucrat la drama istorică „The Way of the Wind”, la care s-au încheiat recent filmările. Filmul este o repovestire a mai multor episoade din viața lui Iisus, iar în distribuție se regăsesc Aidan Turner, Ben Kingsley, John Rhys-Davies, Mark Rylance, Matthias Schonaerts, Joseph Fiennes și Mathieu Kassovitz.

O scenaristă captivantă și o regizoare genială

„M-am întâlnit cu Abi și mi-am dat seama că era încordată, așteptându-se, probabil, la genul acela tipic de vedetă de film dificilă. Și sper că nu am fost așa!”, a povestit Benedict Cumberbatch despre prima întâlnire cu creatoarea miniseriei, Abi Morgan, într-un interviu acordat virginradio.co.uk.

„Am fost uimit de cunoștințele profunde, cu adevărat captivante, ale lui Abi. Este o enciclopedie în ceea ce privește lumea personajelor din «Eric», epoca respectivă și întreaga poveste. Am fost foarte prins de profunzimea poveștii create de ea. Aveam o mulțime de întrebări, iar în mâinile capabile ale lui Lucy am început să simt ritmul. Toate momentele de criză prin care trece fiecare personaj, profunzimea scrisului ei, totul s-a îmbogățit progresiv și a însemnat ceva, iar implicarea mea în poveste a evoluat mult peste cea din momentul inițial”, a mai povestit celebrul actor.

Benedict Cumberbatch a vorbit și despre colaborarea la fel de reușită cu regizoarea Lucy Forbes (regizoarea serialului „O să doară” / „This is Going to Hurt”, disponibil pe Max): „Am fost convins cu totul de Lucy încă de când am văzut primul episod din «O să doară» și mi-am spus: „Cine naiba a regizat asta? E genial”.

Sursă foto: Netflix

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton