; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Theodore zeldin   istoria intimitatii_c1

CARTE. „O istorie intimă a omenirii” apare la Editura Nemira

29 August 2017

Editura Nemira lansează „O istorie intimă a omenirii', de Theodore Zeldin, o carte care pune sub lupă felul în care au evoluat sentimentele și relațiile umane de-a lungul timpului, în diversele culturi ale lumii.

În paginile acestei cărți nu se află istoria ordonată ca în muzee, cu fiecare imperiu și perioadă atent delimitate, ci o istorie a sentimentelor și emoțiilor oamenilor din trecutul și prezentul nostru. În cele 25 de capitole, Theodore Zeldin pornește de la dilemele vieții de azi și privește spre speranțele pierdute și redobândite ale ființei umane, spre singurătate și imunitatea la ea, spre arta conversației și spre apariția unor noi forme de iubire și dorință. Cum s-a schimbat în timp dorința pe care bărbații o simt față de femei sau față de alți bărbați? Cum au scăpat oamenii de frică inventând frici noi? De ce sunt așa de fragile prieteniile dintre bărbați și femei?

Theodore Zeldin (n. 1933), de origine palestiniană, este filosof, istoric, sociolog și scriitor. S-a consacrat ca istoric printr-o serie de cărți dedicate istoriei Franței și culturii franceze și a devenit cunoscut pe plan internațional după publicarea cărții „O istorie intimă a omenirii' în 1994.

Save

Save

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare