; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

O câştigătoare a Premiului Pulitzer vine la TVR 1

10 December 2011

Jurnalista americană Anne Applebaum, distinsă în 2004 cu Premiul Pulitzer pentru volumul său intitulat „Gulagul. O istorie', este invitata lui Cristian Tabără la ediţia de sâmbătă a emisiunii Ca la carte.

Telespectatorii TVR 1 vor putea urmări, de la ora 11.30, un dialog despre ce au însemnat lagărele de muncă patronate de poliţia politică sovietică pentru cei 30 de milioane de deţinuţi care au populat Gulagul.

„Superb documentată, scrisă cu compasiune şi rigoare, cartea aceasta este comparabilă cu lucrările clasice din domeniu, inclusiv „Arhipelagul Gulag' al lui Soljeniţîn', recomanda Vladimir Tismăneanu volumul pus în discuţie la Ca la carte.

Anne Applebaum are o importantă carieră jurnalistică la publicaţii precum The Spectator, Daily Telegraph, Sunday Telegraph, Washington Post şi The Economist. A publicat articole şi în New York Review of Books, Foreign Affairs şi Wall Street Journal.

Profesia i-a îngăduit să fie martora tuturor evenimentelor semnificative care au dus la căderea regimurilor comuniste din Europa şi la transformarea lor în regimuri democratice.

gulag-o-istorie-coperta

Picture 1 of 5

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare