; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Ursule brun   DETALIU

O carte clasică, „Ursule brun, ursule brun, tu ce vezi?”, apare la Editura Cartea Copiilor

25 July 2019

Editura Cartea Copiilor lansează „Ursule brun, ursule brun, tu ce vezi?', carte semnată de Bill Martin Jr. şi ilustrată de Eric Carle. Acest titlu clasic din literatura universală pentru copii ocupă un loc de frunte în topuri precum „Top 100 Picture Books of all time' (2012, School Library Journal) sau „Publisher’s Weekly Bestseller', la categoria cărţilor pentru copii.

„Ursule brun, ursule brun, tu ce vezi?' este rodul colaborării dintre legendarul Eric Carle și autorul american Bill Martin Jr.. Cartea a devenit, în deceniile care s-au scurs de la prima sa publicare din 1967, una dintre cărțile clasice pentru copii și o sursă de inspirație pentru părinți, educatori și profesori din toată lumea.

Cu ilustrații calde, exuberante și cu un text amuzant și ritmat, „Ursule brun, ursule brun, tu ce vezi?' este o carte care invită copiii de vârste mici să se joace și să se familiarizeze cu primele noțiuni despre culori și câteva animale foarte cunoscute. Datorită structurii sale repetitive și dinamice, aceasta este o carte-jucărie foarte potrivită pentru numeroase activități și jocuri atât acasă, cât și la grădiniță sau școală.

Arta lui Eric Carle este distinctă şi uşor de recunoscut. Ca tehnică, Eric Carle foloseşte colajul din hârtie pictată cu diverse modele şi texturi, pe care o decupează şi apoi combină fragmentele pentru a forma acele imagini de neuitat, în culori strălucitoare, care-l fac unic. Secretul succesului lui Eric Carle provine din respectul şi înţelegerea sa intuitivă faţă de copii, care-l simt ca pe cineva care le împărtăşeşte cele mai profunde gânduri şi emoţii.

Bill Martin Jr. (1916-2004) a fost un scriitor, profesor şi publicist de origine americană, născut în Kansas. A scris peste 300 de cărţi dedicate copiilor, de-a lungul a celor peste 60 de ani de carieră, şi a fost selectat în „Reading Hall of Fame' de către International Literacy Association. Cea mai îndrăgită serie a sa a fost cea realizată în colaborare cu prietenul său, Eric Carle, din care face parte şi cartea „Ursule brun, ursule brun, tu ce vezi?'.

Eric Carle (n. 1929, New York) este un autor şi ilustrator apreciat în întreaga lume pentru originalitatea ilustraţiilor şi designul inovator al cărţilor sale. A ilustrat peste 70 de cărţi, multe dintre ele devenind bestseller-uri internaţionale. Acum în vârstă de 90 de ani, artistul se bucură de numeroase distincţii si premii, printre care premiul I la categoria „Cărţi ilustrate” în cadrul „International Children’s Book Fair” din Bologna, Italia (1970), „Silver Medal' – din partea oraşului Milano (1989), „Regina Medal' – din partea Catholic Library Association (1999) sau titlul de „Remarcabilul prieten al copiilor', oferit de Muzeul Copiilor din Pittsburgh (1999).

Cartea „Ursule brun, ursule brun, tu ce vezi?' este recomandată copiilor de până la 5 ani și este disponibilă pe site-ul editurii Cartea Copiilor (www.carteacopiilor.ro). La toate comenzile online realizate pe site, indiferent de valoare sau de cantitate, Cartea Copiilor oferă de fiecare dată o carte cadou. În această perioadă, cartea cadou este „Basmele pădurii', o colecţie minunată de poveşti despre copaci.

 

 

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare