; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

O caricatura de razboi

08 September 2008

“Furtuna tropicala” reuseste sa reinventeze prostul-gust cu ajutorul unor actori celebri si a unui subiect satiric, care loveste in industria cinematografica de la Hollywood.

Pelicula de fata e genul de film caracterizat de unii dintre criticii de specialitate drept o geniala satira asupra Hollywood-ului si de alti critici drept o adunatura nereusita de vulgaritate si glumite rasuflate. Adevarul e undeva la mijloc. Primele cinci-zece minute de film te fac sa razi in hohote, iar glume reusite (dar, din nefericire, repetate pana la exasperare) sunt presarate de-a lungul desfasurarii actiunii, insa ansamblul este unul defect si nu prea amuzant: gaguri legate de razboiul din Vietnam (titlul face misto de “Tropic Lightning”, porecla Diviziei de Infanterie 25, care a luptat in Vietnam), de afro-americani si de persoane cu dizabilitati.

Vietnam-ul reincarcat
Eroii peliculei sunt decazutul erou de actiune Tugg Speedman (Ben Stiller), Kirk Lazarus (Robert Downey Jr.), castigator a cinci premii Oscar si genul de actor care se pierde in propriul personaj (australianul isi face o procedura de innegrire a pielii pentru a intra mai bine in pielea personajului, un capitan de culoare), rapper-ul Alpa Chino (Brandon T. Jackson), comicul dependent de droguri Jeff Portnoy (Jack Black) si incepatorul intr-ale actoriei Kevin Sandusky (Jay Baruchel). Cei cinci filmeaza memoriile din Vietnam ale veteranului “Four Leaf” Tayback (Nick Nolte) si il pun in dificultate pe regizor, care nu se descurca cu orgoliile lor si cu haosul de pe platouri. Amenintat cu demisia de catre seful studioului de productie, Les Grossman (Tom Cruise, care intra perfect in pielea unui director gras si chelios, al carui vocabular e plin de injuraturi), regizorul e sfatuit de Tayback sa le dea actorilor o lectie: dupa ce instaleaza camere ascunse in zona (avand drept scop realizarea unor filmari cat mai realiste), ii paraseste (involuntar) pe cei cinci in mijlocul junglei, exact in zona in care actioneaza o banda de traficanti de droguri, care ii forteaza curand sa devina soldati adevarati.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare