; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Nu rata TVmania din 29 noiembrie!

26 November 2010

Pe ultimul ei album, „Iubiland', la care a lucrat aproape un an, Loredana a inclus şi câteva cântece inspirate din folclor. Prelucrările au ca bază „dorinţa mea de a putea decodifica folclorul nostru unui public universal', mărturiseşte artista în TVmania de luni, 27 noiembrie.

.

Pe 20 noiembrie, Loredana a scos pe piaţă „Iubiland', album care conţine piese originale, scrise chiar de ea, dar şi cântece inspirate din folclorul românesc pe care le-a prelucrat pentru publicul tânăr.

Multe dintre aceste înregistrări cu aceşti lăutari şi cântăreţi au fost făcute la începutul secolului trecut şi în mare parte ele au fost imprimate acapella de către respectivii culegători de folclor. În această misiune am colaborat cu doctorul în folclor şi omul de radio Marian Lupaşcu', ne-a spus Loredana.

Lori a încercat să păstreze puritatea versurilor populare, dar a adăugat şi pasaje muzicale şi versuri în diferite limbi precum engleza, spaniola, franceza şi portugheza.

Concomitent cu lansarea albumului, Loredana a scos pe DVD şi primul concert 3D filmat vreodată de un artist din România, filmat cu o cameră 3D Full HD, un model disponibil doar în nouă exemplare în toată lumea.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare