; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Novak Djokovici are mari şanse să câştige Wimbledonul anul ăsta

13 June 2011

Sârbul Novak Djokovici poate urca pe prima poziţie în clasamentul ATP dacă va triumfa pe iarba londoneză. „Nole' i-a umilit anul acesta pe titanii Nadal şi Federer.

Turneul de Mare Şlem de la Wimbledon a ajuns la venerabila vârstă de 125 de ani (este cea mai veche competiţie din lume din „sportul alb') şi iubitorii tenisului aşteaptă ceva special de la ediţia jubiliară.

Chiar dacă în finala de la Roland Garros s-au înfruntat tot Rafael Nadal şi Roger Federer, la Londra toţi ochii sunt aţintiţi asupra lui Novak Djokovici. Sârbul pare singurul capabil să spargă dominaţia impusă de Nadal şi Federer.

Din 2003 încoace, elveţianul şi spaniolul şi-au împărţit trofeele dar, probabil, chiar şi cei mai conservatori britanici s-au săturat să vadă mereu învingătoare aceleaşi figuri.

Roger Federer are şase succese pe iarba londoneză (cinci consecutive între 2003 şi 2007, plus titlul din 2009). Elveţianul nu mai e „ceasul' din ultimii ani, dovadă stând ultima înfrângere de la Roland Garros, dar şi faptul că nu s-a mai impus într-un Grand Şlem de la începutul anului 2010, când a triumfat la Australian Open.

Citeşte textul integral în revistă

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare