; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Nouvelle Vague revine la Bucureşti

22 November 2010

Trupa de coveruri bossa-nova din Hexagon se află la a treia vizită în România, unde va veni cu vocalistele Nadeah Miranda şi recent adusa Mareva Galanter, care are origini româneşti.


.
Evenimentul e inclus în seria Fusion Nights, găzduită, în această toamnă, de Sala Palatului, iar în deschidere va cânta formaţia locală Cuantune, cu începere de la ora 20.00.

Mareva Galanter a vorbit deja despre legăturile sale cu ţara noastră, într-un interviu recent cu ziarul România Liberă. Bunica ei din partea tatălui este româncă.

Simt că am o legătură cu originile mele, fie că decid să călătoresc la Paris, fie în România. O dată am stat o săptămână în Bucureşti. Am fost plimbată peste tot. Mi-a plăcut atmosfera, oamenii sunt foarte amabili, ospitalieri', a spus ea.
.
New wave şi bossa nova

Deşi nici Nouvelle Vague, nici Mareva nu se află la prima vizită în România, ocazia va fi una specială, datorită faptului că va fi primul spectacol susţinut la noi în această formulă.

Colectivul muzical francez, ai cărui singuri membri stabili sunt Marc Collin and Olivier Libaux, a fost înfiinţat în 2003 şi a adus o pleiadă de tineri vocalişti în atenţia publicului.

Numele de Nouvelle Vague înseamnă, textual, noul val', făcând referire atât la generaţia de cineaşti francezi din anii 60, cât şi la muzica new wave' care a dominat scena din Marea Britanie în anii 80. Din acea perioadă datează majoritatea pieselor pe care Nouvelle Vague le adaptează la stilul lor preferat, bossa nova (care înseamnă modă nouă' în portugheză).

Trupa a lansat trei albume şi compilaţie de tip best of' până în momentul de faţă, fiind celebră pentru coveruri la piese ca Love Will Tear Us Apart' (Joy Division), Just Can’t Get Enough' (Depeche Mode) şi Guns of Brixton' (The Clash).

Biletele pentru spectacol mai pot fi achiziţionate din reţeaua magazinelor Diverta, de la Librăria Mihai Eminescu şi magazinul Muzica, ambele din Capitală, sau chiar de la Sala Palatului. Preţul lor e cuprins între 65 şi 185 lei.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare