; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Cartea Copiilor Bookfest 2019 noutati

Noutăţile Editurii Cartea Copiilor la Bookfest 2019

27 May 2019

Editura Cartea Copiilor îşi așteaptă cu drag cititorii și prietenii la Salonul Internaţional de Carte Bookfest, ediţia a XIV-a (29 mai – 2 iunie), în pavilionul B2 al Romexpo. Miercuri, joi şi duminică, Salonul de Carte este deschis între orele 10:00 și 20:00, iar vineri şi sâmbătă programul se prelungeşte până la 21:00. Editura Cartea Copiilor va avea peste 100 de titluri disponibile la standul său, ce vor beneficia de reduceri de 25-30%.

 Vezi galeria foto >

Printre noutățile absolute ale editurii pe care cititorii le vor descoperi la Bookfest 2019 se numără:

  • „Jurnalul din cutiile de chibrituri', de Paul Fleischman, cu ilustraţii de Bagram Ibatoulline: Aflată în vizită la străbunicul ei, o fetiță găsește o colecție neobișnuită de cutii de chibrituri. În fiecare cutie se află o amintire și o poveste: un sâmbure de măslină, o agrafă, un bilet la meci, câteva litere de plumb folosite pe vremuri în tipografii și multe alte lucruri pe care străbunicul le-a adunat încă de când era copil pentru a nu-și uita satul sărac din Italia unde s-a născut, călătoria cu familia spre America și anii de greutăți și lipsuri trăiți ca imigrant.
  • „Plimbarea domnului Pleaşcă', de John Burningham: Domnul Pleașcă pleacă la plimbare cu barca și toată lumea vrea să vină cu el. Nu e prea mult loc, dar dacă pasagerii sunt înțelegători, va fi o plimbare frumoasă și liniștită pe râu. Dar… dacă nu?
  • „Vesta şoricelului', de Yoshio Nakae, cu ilustraţii de Noriko Ueno: Un șoricel are o vestă nouă, tricotată de mama lui. E roșie și îi stă foarte bine cu ea. Atât de bine, încât vor și alții s-o probeze: rața, maimuța, foca, leul, antilopa, chiar și elefantul. S-o probeze, de ce nu? Ce s-ar putea întâmpla?
  • „Superiepure', de Stephanie Blake: A fost odată un Superiepure. Când mama îi spunea: „Ce-ai de gând să faci azi, iepurașul meu?' el răspundea: „Mami, zău așa, eu nu sunt un iepuraș. Sunt Superiepure! Superiepurii prind bandiți, doar știi foarte bine!'. Dar până și Superiepure are nevoie uneori de mămica lui.

 

Cartea Copiilor va prezenta la standul său şi celelalte noutăţi ale primăverii: „Chemarea mărilor' de Ali Mitgutsch, „Ăsta e al meu' de Michen Van Zeveren, „O casă mai mică decât o cutie' de Julia Donaldson, cu ilustraţii de Axel Scheffler, şi „Ghici cât de mult te iubesc' de Sam McBratney, cu ilustraţii de Anita Jeram, într-o nouă ediţie cartonată integral.

 

În standul său, editura Cartea Copiilor va organiza trei sesiuni de lectură, însoţite de ateliere creative, realizate de Brandi Bates, fondatoarea Citim Împreună România:

  1. Sâmbătă, 1 iunie, la ora 12:00 – citim împreună din cărţile „Plimbarea domnului Pleaşcă' şi „Vesta şoricelului';
  2. Sâmbătă, 1 iunie, la ora 15:00 – citim împreună din cartea „Jurnalul din cutiile de chibrituri';
  3. Duminică, 2 iunie, la ora 10:00 – citim împreună din cartea „Plimbarea domnului Pleaşcă'.

 

Vizitatorii standului Cartea Copiilor vor putea participa şi la o tombolă, unde vor avea șansa de a câștiga unul dintre cele cinci premii a câte trei cărți la alegere, expediate gratuit de editură la sfârșitul târgului.

Anul acesta, invitatul de onoare al Bookfest este Marea Britanie. Literatura britanică este reprezentată din plin şi la standul editurii Cartea Copiilor, prin cărţile unor autori emblematici precum Julia Donaldson, John Burningham, Michael Rosen, Marin Waddell, Sam McBratney sau Jill Murphy.

Intrarea la Bookfest este liberă.

 

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare