; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

OrasulCainilor PlanetaHamHam GM

Nouă vedete au intrat în „Orașul câinilor” / „White God”

03 February 2015

Deși pare un scenariu apocaliptic, de fapt este vorba despre premiera filmului Orașul câinilor'/ White God', câștigătorul Marelui Premiu al secțiunii Un Certain Regard la Cannes și propunerea Ungariei la Premiile Oscar 2015, în regia lui Kornél Mundruczó.

[Not a valid template]

Remarcat de critica internațională o adevărată apocalipsă a câinilor' (The Guardian), Orașul câinilor', distribuit de Parada Film, este o alegorie impresionantă despre rasism și inegalitate socială în care câinii fără stăpân se coalizează împotriva oamenilor.

Filmul va avea premiera în cinematografele din România pe 20 februarie.

Pentru a marca momentul, Parada Film a organizat o amplă acțiune de conștientizare a abandonului canin. În acest scop, luni, 2 februarie, la Centrul de Adopții Iubirrre, gestionat de Asociația Red Panda, mai multe persoane publice au petrecut o după-amiază în prezența câinilor comunitari care își caută stăpân.

La eveniment au participat: Andreea Gramoșteanu (cunoscută publicului larg din „Mondenii'), celebra solistă de muzică pop Silvia Dumitrescu, Maria Obretin, pe care o puteți vedea în noul serial românesc „Umbre', interpreta Maria Radu, actrița și cântăreața Aylin Cadîr, actorul Radu Iacoban, care este și unul dintre cei mai buni tineri dramaturgi, nonconformista Gianina Corondan, Doru Todoruț, solistul trupei Deepcentral, și actrița Nuami Dinescu.

Scenariul filmului este inspirat dintr-o știre reală a presei maghiare: încercarea eșuată a extremei dreapta de a vota o lege prin care stăpânii de câini ar fi impozitați diferit în funcție de pedigree-ul patrupezilor. Taxe mari pentru metiși, taxe mai mici pentru câinii cu pedigree și scutire de plată pentru rasele ungurești. În Orașul câinilor', Lili, o puștoaică de 13 ani, pornește în căutarea câinelui Hagen abandonat de tatăl ei după impunerea acestei legi.

Peste 250 de câini dresați timp de 6 luni de zile au participat la filmările White God'. Interpreții lui Hagen, câinii Body și Luke, au primit neoficialul Palm Dog la Cannes.

Trailerul filmului poate fi urmărit aici:

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare