Homepage  / Televiziune

Nora Dincă prezintă „A venit vremea!”, la Euronews. Când e premiera emisiunii

Nora Dincă prezintă „A venit vremea!”, la Euronews. Când e premiera emisiunii

de Redactia Tvmania,

Euronews va avea în grila sa de programe o nouă emisiune. Gazda emisiunii, Nora Dincă, va aborda, în direct, modul în care trebuie să ne îngrijim de casa noastră, Terra. Când este programată prima ediție „A venit vremea!” și ce subiecte vor fi abordate.

„A venit vremea!”, noua emisiune prezentată de Nora Dincă la Euronews Romania

Grija pentru mediul înconjurător nu mai este de mult doar o temă de discuție, ci o realitate cu care ne confruntăm zi de zi. Schimbările climatice, fenomenele extreme, modificarea structurii anotimpurilor, toate acestea sunt parte din cotidian și ne afectează în mod direct.

Euronews România pune punctul pe I și vremea sub lupă și, din 14 octombrie, de la 11.30, dezbate alături de meteorologi, climatologi, dar și persoane direct afectate, toate aceste modificări climaterice.

Gazda emisiunii, Nora Dincă, va aborda, în direct, modul în care trebuie să ne îngrijim de casa noastră, Terra: „Emisiunea A venit vremea! va combina elemente de informare și educare climatologică și de mediu, cu tot ce derivă din acestea. Astfel de emisiuni sunt nu doar interesante și utile, ci necesare de-a dreptul, dat fiind că informațiile false (și) din acest domeniu năvălesc din ce în ce mai agresiv, mai ales pe rețelele sociale, care din păcate nu reușesc să controleze prea bine fenomenul. »

Un meteorolog de la ANM, invitat permanent la „A venit vremea!”

În emisiune vor fi 2 invitați: meteorologul de la ANM, în calitate de invitat permanent, și un antreprenor, afectat direct de modul în care clima se schimbă (agricultori, transportatori, constructori, operatori în turism, etc).

„A devenit vital de important să opunem informații certificate de specialiști acestor prea multe campanii de dezinformare menite să manipuleze percepția publică despre cauzele crizei climatice și soluțiile care se impun. Nu putem acuza de ignoranță publicul consumator de astfel de manipulări, dar să nu îi oferim șansa de a înțelege. Pentru că informațiile false întârzie luarea măsurilor politice necesare. Lucru care se întâmplă deja, deși, practic, nu mai avem de-a face doar cu avertismente ale specialiștilor, ci suntem contemporani cu schimbările climatice. Le simțim și le vedem cu ochiul liber, în jurul nostru“ , spune jurnalistul Euronews România, Nora Dincă.

„A venit vremea!”, programul de difuzare la Euronews Romania

În emisiunea “A venit vremea!”, în fiecare sâmbătă vor fi abordate subiecte de interes precum agrometeorologie, turism, sănătate, astronomie, schimbări climatice, evenimente meteo extreme, dezastre de mediu (naturale sau provocate de om).

Din emisiune nu vor lipsi retrospectiva meteo a săptămânii și nici prognoza meteo pentru săptămâna următoare.

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton