; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Tvmania.ro   beauty4ever.ro

Nook: 6 motive pentru a folosi pe păr produsele ce conțin ulei de argan!

22 February 2021

Uleiul de argan este o minune a naturii, precum și unul dintre cele mai rare și mai prețioase uleiuri. Se extrage prin stoarcerea semințelor (care sunt foarte asemănătoare cu migdalele) plantei Argania spinosa. Această plantă specială poate crește și prospera numai în regiunile semideșertice din Maroc. De-a lungul timpului, s-a încercat creșterea și cultivarea acestui arbore în alte medii, mai favorabile din punct de vedere climatic, însă fără succes. Similar măslinului, arganul este numit și arborele vieții, deoarece, în ciuda zonei în care crește, poate trăi până la 200 de ani.

Folosit și apreciat de populațiile nomade din deșert, uleiul extras din această impresionantă plantă este un ingredient excelent pentru piele. Bogat în vitamine și elemente hrănitoare, are efecte reparatoare și protectoare. Știi însă că poate fi folosit cu succes pentru păr? Pe piață există foarte multe produse care conțin ulei de argan, precum cele de la Nook. Astfel de produse sunt disponibile la magazine specializate precum beauty4ever.ro. Aici vei găsi o gama largă de șampoane, balsamuri, măști sau chiar ulei special pentru par. Efectele uleiului de argan conținut în aceste produse sunt vizibile după o folosire constanța și, în cele ce urmează, îți vom spune care sunt acestea.

Proprietățile uleiului de argan

Acest prețios ulei, de culoare galben strălucitor, care mai este cunoscut și sub numele „aurul deșertului', conține acizi grași esențiali și antioxidanți. Această înseamnă că are o eficacitate deosebită în combaterea radicalilor liberi și prevenirea îmbătrânirii.

Este deosebit de bogat în: acid alfa-linolenic, acid linoleic, vitaminele A și E, polifenoli, care conferă proprietăți elasticizante pielii și stimulează producția de colagen, utile în prevenirea ridurilor, fitosterolii, care sunt de obicei foarte rare în semințele oleaginoase, și care au o acțiune calmantă asupra pielii și reduc senzația de mâncărime.

Prin urmare, este un adevărat aliat pentru pielea fetei, dar și a scalpului: de la mici imperfecțiuni, la atenuarea ridurilor, la probleme mai grave, cum ar fi iritarea, acneea sau arsurile solare, nu există nicio problemă în care uleiul de argan nu poate ameliora.

Beneficiile pentru păr ale uleiului de argan

Deoarece este un ulei cu o mie de virtuți, este indicat și pentru îngrijirea și bunăstarea părului. Nook, produsele care conțin acest ulei, poate fi cu adevărat un produs miraculos pentru un păr strălucitor. Și utilizarea acestuia este foarte simplă: în ciuda faptului că este un ulei, nu este gras și se absoarbe foarte repede. Să vedem beneficiile uleiului și produselor ce conțin acest ulei:

1. Elimină mătreața

Datorită prezenței vitaminei E și a antioxidanților, uleiul de argan, atât în formă brută, cât și cel din produsele Nook, este util pentru hidratarea scalpului deosebit de uscat. Acizii grași completează acțiunea, care ameliorează inflamația scalpului și previne uscarea. Consecința este că, dacă te confrunți cu mătreața inestetică, aceasta va dispărea în scurt timp.

Poți vedea beneficiile prin folosirea unei măști sau a uleiului de argan. Freca-l în palmele mâinilor pentru a-l încălzi și apoi aplică-l pe scalp. Poartă o cască de duș și las-o să acționeze timp de câteva ore. Idealul este să dormi cu acest ulei noaptea și să speli părul dimineața, cu un șampon Nook, care nu usucă pielea. Acest tratament se poate face de două ori pe săptămână: după câteva săptămâni, vei vedea că mătreața s-a diminuat mult.

2. Părul încrețit și rebel se va cuminți!

Dacă problema ta este un păr rebel și care se încrețește imediat, fără să îi faci nimic, poți încerca să folosești ulei de argan în loc de balsam. De asemenea, vei avea avantajul de a menține părul sănătos, deoarece previne formarea vârfurilor despicate și le protejează de căldura uscătorului de păr.

Poți urma aceeași procedură descrisă mai sus, răspândind uleiul pe scalp și, de asemenea, pe toată lungimea părului. Din nou, este mai bine să-l lași să acționeze câteva ore înainte de clătire. Dacă ți-a rămas ulei pe mâini, nu te spăla, ci masează-l pe față și pe gât, pentru că îi vei dubla beneficiile!

3. Întărește părul fragil și uscat

Părul fragil tinde să fie foarte delicat: trebuie tratat cu grijă pentru a te asigura că nu se rupe sau nu se deteriorează. În timp ce șampoanele sau coloranții agresivi care nu sunt cu adevărat naturali riscă să îl usuce și să îl slăbească, uleiul de argan este un produs cosmetic natural excelent pentru bunăstarea părului: îl întărește și îl hrănește de la vârf la rădăcină.

4. Previne căderea părului

Căderea excesivă a părului este unul dintre acele lucruri care ne îngrijorează adesea: dacă în anumite perioade ale anului, căderea părului este un fenomen destul de normal, când cineva își dă seama că pierderea continuă chiar și în alte perioade, acest lucru este mai puțin normal. Dincolo de cauzele care trebuie căutate pe plan intern (deficiență de vitamine, stres), căderea părului poate fi atenuată, iar creșterea poate fi ajutată cu produse ce conțin ulei de argan, precum cele de la Nook. Într-adevăr, unele studii au arătat că acest ulei miraculos stimulează regenerarea datorită conținutului său bogat de nutrienți. Potrivit altor studii, accelerează și creșterea părului.

5. Protejează împotriva deteriorării din cauza apei și a soarelui

Substanțele chimice utilizate în piscine, precum și efectul combinat al apei sărate și nisipului din mare pot avea un efect negativ asupra părului. Rezultatul este părul mult mai uscat sau mai mat. Uleiul de argan aplicat pe scalp și pe păr îi permite părului să fie reparat și protejat de efectele nocive ale acestor agenți. De fapt, creează o adevărată barieră de protecție, împiedicând umiditatea din piscină și expunerea continuă la soare să-l afecteze.

6. Păr strălucitor și sănătos

Poți folosi ulei de argan chiar dacă nu ai un păr cu probleme speciale. De fapt, uleiul de argan ajută la menținerea unui păr strălucitor.

După cum vezi, uleiul de argan, precum cel folosit în produsele Nook, este deosebit de util părului, dar și scalpului și, în general, pielii. Cumpără acum produsele Nook și vei vedea diferențele în cel mai scurt timp.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare