; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Noiembrie, ultimul derby

03 November 2008

Sirul bataliilor de top din fotbalul romanesc in 2008 se incheie duminica, o data cu Rapid – Steaua. Ultimul derby poate rari numarul candidatelor la titlu.

Pentru Rapid si Steaua, prima parte a sezonului 2008-2009 a reprezentat o dezamagire, in ciuda bugetelor-record puse la bataie. Impreuna, cei doi giganti bucuresteni au pregatit pentru anul in curs resurse financiare care urca spre 50 de milioane de euro. Rezultatele primei jumatati a competitiei arata insa ca banii nu le-au adus si fericirea. Giulestenii au cheltuit in intersezon opt milioane de euro pe transferuri pentru a fi eliminati din turul I al Cupei UEFA si a naviga acum, dezorientati, la mijlocul clasamentului in Liga I. Steaua nu reuseste sa razbeasca peste bariera grupelor in Liga Campionilor si se cazneste in campionatul intern.

Pentru cele doua, epilogul etapei a 14-a reprezinta nu numai ultima incercare de foc in 2008, ci si – posibil – limpezirea apelor in privinta sanselor la campionat, obiectivul declarat al ambelor competitoare asta-vara. Cine pierde meciul de duminica isi ingreuneaza dramatic misiunea de a cuceri titlul si de a accede astfel, automat, la milioanele de euro ale Ligii Campionilor din sezonul viitor.

Lovitura finala a Antenei 1
Dincolo de miza sportiva, meciul de duminica este o ultima miza de proportii si pentru Antena 1, postul care-l va transmite. Postul din Baneasa, care a facut (alaturi de operatorul de cablu RCS) un efort financiar urias pentru a cumpara drepturile TV ale Ligii I (platite cu 35 de milioane de euro pe an), nu poate spera la profit, ci doar la diminuarea pierderilor. Iar Rapid – Steaua, alaturi de alte cateva derby-uri, este ocazia finala, pe 2008, de a inregistra o audienta (si, implicit, venituri din publicitate) remarcabila. Tradusa in bani, partida Rapid -Steaua poate insemna aproximativ 300.000 de euro – bani intrati in “gaura neagra” cascata in contul Antenei 1 de uriasele obligatii financiare catre Liga Profesionista de Fotbal.

de Matei Udrea

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare