Homepage  / Televiziune

Nina Hariton a câștigat Chefi la cuțite 2023, sezonul 11. Primele declarații

Nina Hariton a câștigat Chefi la cuțite 2023, sezonul 11. Primele declarații
17

de Roxana Mirea,

Nina Hariton a câștigat Chefi la cuțite 2023, sezonul 11! Marea finală a show-ului de la Antena 1 a fost difuzată pe 20 iunie, iar concurenta, care a primit cuțitul de aur de la Sorin Bontea, a plecat acasă cu marele premiu de 30.000 de euro. A fost o finală istorică, având în vedere că, pentru prima dată în 11 sezoane, toți cei trei câștigători ai cuțitelor de aur au devenit finaliști. 

Nina Hariton a câștigat Chefi la cuțite 2023, sezonul 11

Nina Hariton, din echipa lui Sorin Bontea, a câștigat Chefi la cuțite 2023, sezonul 11. A fost o finală istorică pentru că este pentru prima dată în 11 sezoane ale show-ului culinar de la Antena 1, când ultima bătlie pentru marele premiu s-a dat între concurenții câștigători ai cuțitelor de aur. Așadar, lupta a fost una cât se poate de strânsă. De asemenea, fiecare chef a avut câte un concurent în finală.

Dați-mi o palmă, să mă trezesc la realitate! E un vis minunat. m-au luat toți colegii în brațe. Nu îmi dădeam seama ce se întâmplă! Acest premiu este și pentru colegii mei care m-au ajutat astăzi și care m-au susținut, dar mai ales pentru Sorin Bontea, care a avut încredere și care mi-a dat cuțitul de aur când eu i l-am cerut, cu nu voia probabil să mi-l dea”, a spus Nina, după ce Gina Pistol a anunțat că ea a câștigat Chefi la cuțite 2023.

marea-finalaIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 17

Am crezut că o să câștige Laurențiu! Nu pot să cred așa ceva! Sunt mândru de Nina, de echipă. Nu-mi vine să cred! Și dacă stai să te gândești, ea m-a ales, de fapt, pe mine, în preselecții. Mi-a promis atunci că ajungem în Finală și s-a ținut de promisiune, ba chiar a depășit-o” a spus Sorin Bontea.

Nina Hariton a fost cuțitul de aur al lui Sorin Bontea. Florin Dumitrescu a fost reprezentat în finală de Laurențiu Neamțu, cuțitul său de aur. Cătălin Scărlătescu a sperat să câștige sezonul 11 cu Paul Tudosescu (Pablo), concurentul căruia i-a oferit cuțitul de aur. Cei trei finaliști au avut de pregătit un meniu à la carte, cu aperitiv, fel principal și desert, fiecare bazându-se pe o echipă formată din foști concurenți ai acestui sezon. Alegerea echipei a reprezentat în sine un test de strategie, finaliștii având libertatea de a selecta și concurenți care făcuseră parte din echipe adverse.

Juriului Finalei a fost alcătuit din nume consacrate în domeniu, precum Florin Ivan, Iosif Ștefănescu, Roxana Blenche, Marian Cernat, Ștefan Popescu, Cătălin Petrescu, Patrizia Paglieri, Andreea Moldovan.

Cine este Nina Hariton, câștigătoarea Chefi la cuțite 2023, sezonul 11

Nina Hariton, câștigătorea Chefi la cuțite 2023, sezonul 11, a studiat gastronomia franceză la Paris, unde a și lucrat cinci ani în restaurante haute cuisine.

 „Sunt din Republica Moldova, dar locuiesc la Paris, de 8 ani”, le-a spus Nina chefilor, în etapa audițiilor. Concurenta a mărturisit că a ajuns la Paris pentru că și-a urmat iubirea, pe soțul ei. „Ne-am cunoscut la o petrecere, în Republica Moldova. El era în Franța. Ne-am văzut trei luni și apoi m-am hotătât să-l urmez.”

Soarta a făcut-o să se apuce de cursuri de gătit, după ce a cunoscut un chef, și chiar să lucreze într-un restaurant ce aparținea chefului John Carlino, într-o braserie a unui hotel de cinci stele.

marea-finala_16-1Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  14 / 17

Totuși, în ciuda parcursului gastronomic, Nina a renunțat la cariera de bucătar și a devenit agent imobiliar. „Ai acest parcurs gastronomic de invidiat, pe care mulți bucătari l-ar invidiat, dar cu toate astea ești agent imobiliar”, i-a zis Florin Dumitrescu, în audiții.

Da, pentru că începeam la 7 și terminam la 12 noaptea. Pentru mine, presiunea aceasta, plus viața de familie… Am un copil, care are 7 ani. Colegii niciodată nu mă înțelegeau când copilul era bolnav și trebuia să rămân cu el. Am zis că trebuie să fac altceva și să am un echilibru între familie și cariera profesională”, le-a explicat Nina celor trei chefi.

Nina Hariton i-a promis lui Sorin Bontea că va câștiga Chefi la cuțite 2023

Nu Sorin Bontea i-a oferit primul cuțitul de aur Ninei. Primul care a scos cuțitul de aur la înaintare a fost Cătălin Scărlătescu. Apoi, Florin Dumitrescu i-a oferit și el cuțitul de aur.

Acum se complică puțin lucrurile. Cum preferați? La domnul Scărlătescu sau la mine?”, a întrebat Florin Dumitrescu.

Surpriza a fost că Nina s-a întors spre chef Sorin Bontea și i-a spus că merge la el în echipă dacă îi oferă cuțitul de aur.

Dacă domnul Sorin Bontea îmi dă cuțitul de aur, mă duc la el în echipă! (…) Dacă îmi dați al treilea cuțit, mergem în finală. Vă promit, chef. Pentru că îmi doresc, am ambiție și pentru că am gust”, i-a spus Nina lui Sorin Bontea.

N-a durat mult, și Chef Sorin s-a lăsat convins de Nina, așa că i-a oferit cuțitul de aur. Mai mult ca sigur, acesta nu regretă că i-a oferit cuțitul de aur Ninei, mai ales că ea s-a ținut de promisiune. Nu doar că a ajuns în finală, dar a și câștigat sezonul 11 al show-ului Chefi la cuțite. Așadar, Sorin Bontea a devenit câștigătorul a șase sezoane de Chefi la cuțite. Dacă Florin Dumitrescu a obținut victoria în două sezoane, Cătălin Scărlătescu a ieșit de trei ori învingător.

Sursa foto: Antena 1

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton