; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Nik Wallenda, nears the completion of his 1,400 feet walk across the Grand Canyon for Discovery Channel

Nik Wallenda a traversat Marele Canion pe sârmă

25 June 2013

Nik Wallenda, acrobatul supranumit „Regele mersului pe sârmă', a intrat în istorie drept primul om care a traversat Marele Canion mergând pe sârmă.

Wallenda s-a aflat la cea mai mare înălţime pe care a încercat-o până acum, adică la 457 de metri deasupra râului Little Colorado – o înălţime mai mare decât cea a Empire State Building.

Discovery Channel a difuzat în direct evenimentul în Statele Unite şi în alte 223 de ţări din întreaga lume, inclusiv România, luni, 24 iunie, de la ora 03.00. În România, evenimentul poate fi urmărit şi în reluare astăzi, de la ora 20.00.

„Am vizitat Marele Canion când eram copil şi de atunci am tot visat să merg pe sârmă într-un decor atât de spectaculos,' a declarat Wallenda, care reprezintă a şaptea generaţie a legendarei familii de acrobati Flying Wallenda.

„Le sunt incredibil de recunoscător localnicilor Navajo, care mi-au îngăduit să îmi îndeplinesc acest vis, şi canalului Discovery Channel, care a avut încredere în mine', a mai adăugat acrobatul.

Wallenda a traversat Marele Canion mergând pe sârmă pe o distanţă de aproximativ 425 metri, fără a folosi hamuri sau alte echipamente de siguranţă.

De altfel, Wallenda este de părere că hamul creează un fals sentiment de siguranţă şi ştirbeşte măiestria pe care familia lui o şlefuieşte de generaţii. În plus, această încercare fără echipamente de siguranţă i-a oferit lui Nick şansa de a-i aduce un omagiu străbunicului său, legendarul Karl Wallenda, care şi-a găsit sfârşitul căzând în timpul unei asemenea demonstraţii de mers pe sârmă în Porto Rico, în 1978.

Traversarea pe sârmă a Marelui Canion reprezintă al 8-lea record mondial pentru Nik Wallenda, al cărui palmares include şi traversarea Cascadei Niagara pe sârmă în 2012, mergând din Statele Unite în Canada.

Acum, Nik se pregăteşte deja pentru următorul lui proiect important, care ar putea fi traversarea pe sârmă a distanţei dintre Empire State Building și Chrysler Building.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare