Homepage  / Cinema / Vedete străine

Nicolas Cage va juca rolul lui Dracula în filmul „Renfield”

Nicolas Cage va juca rolul lui Dracula în filmul „Renfield”

de Andreea Hentea,

Viitorul film produs de Universal îl va avea în rolul principal pe Renfield, care va fi jucat de Nicholas Hoult, alături de care îl vom vedea pe Nicolas Cage, în rolul lui Dracula, scrie deadline.com

R.M. Renfield este servitorul lui Dracula, un personaj fictiv creat de Bram Stoker în celebrul său roman „Dracula”, scris în 1897. Acesta era închis într-un azil de nebuni, fiindcă se credea că suferă de delir și halucinații, dar era, de fapt, slujitorul lui Dracula, fiind, la rândul lui, un vampir înspăimântător. 

De-a lungul timpului, Renfield a fost reprezentat în filme, cărți, piese de teatru și producții de televiziune, fiind interpretat de nume celebre, printre care Alexander Granach, Dwight Frye, Klaus Kinski, Jack Shepherd, Tony Haygarth, Tom Waits, Peter MacNicol, Simon Ludders, Samuel Barnett sau Mark Gatiss. În 1992, psihologul Richard Noll a folosit, inițial în glumă, termenul „sindromul Renfield” pentru a descrie vampirismul clinic. 

Viitorul film „Dracula”, produs de studiourile Universal, va fi regizat de Chris McKay („The Tomorrow War”), iar scenariul său va fi adaptat de Ryan Ridley după o poveste de Robert Kirkman. Talentatul Nicholas Hoult (31 de ani), pe care îl putem vedea în prezent în cele două sezoane ale serialului „Ecaterina” / „The Great”, disponibil pe HBO Go, îl va juca pe Renfield, iar Nicolas Cage va fi Dracula, un personaj care ne este deja extrem de familiar. Deocamdată nu există alți actori aleși pentru distribuție, iar despre detaliile poveștii nu se știe nimic. Se presupune însă că acțiunea sa va avea loc în prezent și că viitorul film nu va avea nimic dintr-o montare de epocă. 

Ce ne mai pregătește Nicolas Cage


Nicolas Cage (57 de ani) a fost recent foarte apreciat de critici datorită rolului din thrillerul „Pig” (2021), regizat de Michael Sarnoski. Eroul acestuia este un vânător de trufe care locuiește singur în sălbăticia din Oregon și care este nevoit să se întoarcă în orașul Portland (unde a trăit cândva) după ce neprețuitul său porc, cu ajutorul căruia detecta prețioasele trufe, este răpit.

În viitorul apropiat îl vom vedea pe Nicolas Cage în așteptata comedie „The Unbearable Weight of Massive Talent”, produsă de Lionsgate și regizată de Tom Gormican, în care a interpretat un alter ego comic și la care filmările s-au încheiat deja. El este acolo Nic Cage, un actor cam strâmtorat care acceptă să apară la petrecerea dată de un miliardar care este fanul său, de ziua lui de naștere. Acesta este însă alibiul eroului, care este, de fapt, angajat de CIA să-l urmărească pe miliardar. Acesta conduce un cartel al drogurilor și urmează să joace într-un film de Tarantino. Alături de Cage, în film joacă Pedro Pascal și Tiffany Haddish. 

În prezent, Nicolas Cage filmează pentru westernul „Butcher’s Crossing”, o ecranizare a lăudatului roman omonim al lui John Williams, regizată de Gabe Polsky.

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton