; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Nicolas Cage este vrăjitor în New York

31 July 2010

Nicolas Cage este pasionat de legendele Regelui Arthur, iar personajul său, Balthazar Blake, a fost instruit de Merlin în tinereţe.

Nicolas Cage este pasionat de legendele Regelui Arthur, iar personajul său, Balthazar Blake, a fost instruit de Merlin în tinereţe.

Nicolas Cage dă lecţii de magie în „Ucenicul vrăjitor'. Filmul de aventuri inspirat de poemul omonim din 1797 scris de Goethe a intrat în cinematografe pe 30 iulie.

.

În cea mai nouă producţie Walt Disney Pictures, un Nicolas Cage cu plete îl aduce la viaţă pe Balthazar Blake. Vrăjitorul din zilele noastre încearcă să apere New York-ul de vechii săi rivali – Maxim Horvath (Alfred Molina) şi Morgana le Fay (Alice Krige) – şi îl ia sub aripa lui protectoare pe tânărul Dave Stutler (Jay Baruchel), care îl ajută să lupte cu forţele întunericului. Monica Bellucci o interpretează pe Veronica, fosta iubită a lui Balthazar.

.

Capriciile lui Nicolas Cage

Pentru un star hollywoodian cu reputaţie de băiat rau, Nicolas Cage (46 de ani) are pasiuni cât se poate de ciudate şi boeme: aruncă banii pe cranii de dinozauri şi castele şi şi-a botezat fiul Kal-El (adevăratul nume al lui Superman). El este cel care s-a gândit că poate face un film pornind de la „Ucenicul vrăjitor', inspirat din filmul animat „Fantasia', realizat de Walt Disney în 1940, care are la bază poemul omonim scris de germanul Johann Wolfgang von Goethe în 1797. Visul său a fost pus în practică de echipa cu care a mai lucrat la „Comoara Naţională' (2004) şi continuarea „Comoara Naţională: Cartea Secretelor' (2007).

.

Maestru în magia verde

„Ucenicul văajitor' abundă de efecte speciale, iar Nicolas Cage a spus că nu are probleme în a lucra cu tehnologia de ultimă oră. Actorul nu este deranjat nici de ecranul verde de care mai mulţi colegi de breaslă s-au plâns în ultima vreme. „Interpretarea ţine de imaginaţie. Despre asta este vorba. Eu chiar m-am distrat când filmam în dreptul ecranului verde, pentru că puteam sa-mi imaginez tot ceea ce se întâmpla', se lăuda starul.

.

Bântuiţi de ghinion la filmări

La începutul lunii mai, pe când filma o scenă cu urmăriri de maşini pentru „Ucenicul vrăjitor', un cascador a scăpat controlul vehicului şi a accidentat uşor două persoane aflate pe trotuar. După doar o săptămână, un alt cascador trebuia să lovească un taxi cu maşina de teren pe care o conducea, însă a virat greşit şi s-a oprit într-un autoturism parcat alături. 9 oameni au fost transportaţi la spital pentru îngrijiri medicale.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare