; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Nicolaj Coster-Waldau: “Îmi plac Lannisterii!”

26 March 2013

Nicolaj Coster-Waldau (43 de ani) îl joacă pe Jaime Lannister în serialul Urzeala tronurilor', al cărui sezon 3 începe la HBO pe 1 aprilie.

TVmania' l-a întâlnit la Londra, luna trecută, la invitaţia HBO România, iar actorul ne-a cucerit cu frumuseţea sa, dar şi cu replicile autoironice.

TVmania: Ştiai că scriitorul R.R. Martin a spus că e un Lannister?

Nicolaj Coster-Waldau: A spus el asta? Nu, nu ştiam. Dar înţeleg de ce vrea să fie un Lannister: îmi plac Lannisterii, unii dintre ei, nu sunt sigur despre Jeoffrey (râde), îmi place Tyron, îmi place onestitatea brutală a familiei. Nu ştiam despre scriitor, dar asta înseamnă că noi trăim mai mult? (râde).

În sezonul 3, Jaime va fi mai important decât în precedentul?

Nicolaj Coster-Waldau: Vor fi mai multe personaje centrale în acest sezon, dar, da, am mai mult de făcut decât sezonul trecut. Sezonul trecut am stat mai mult într-o cuşcă. Jaime s fost scos din zona de confort, a fost luat prizonier, aşa că nu se simte bine, e o experienţă nouă, căci nu a mai fost aşa de vulnerabil niciodată, şi urăşte situaţia.

Ce e mai bine pentru un actor: să joace un personaj negativ sau unul bun până la oase?

Nicolaj Coster-Waldau: Cred că în viaţa fiecăruia dintre noi există un moment de care nu suntem mândri. Dar acest fapt nu spune tot adevărul despre un om. Iniţial, am crezut despre Jaime: ce nenorocit!, dar apoi adaugă nuanţe personajului lui şi asta asta e întotdeuna amuzant. De altfel, show-ul meu preferat acum e „Breaking Bad', unde personajul pare plictisitor la început, apoi zici ca e Scarface.

Te-am lăsat cu Brienne la sfârşitul sezonului 2. Se încheagă o relaţie?

Nicolaj Coster-Waldau: Suntem împreună la început de sezon, se distrează chinuind-o. Deşi e foarte capabil cu sabia, e un bun soldat, Jaimie e şi mai eficient cu cuvintele, pentru că găseşte slăbiciunile la oameni, le foloseşte. Şi încearcă să facă acelaşi lucru cu Brienne, se distrează, dar întotdeauna e un scop în spate.

Săbiile, ai avut pe cele adevărate sau de plastic?

Nicolaj Coster-Waldau: Le-am avut pe cele adevărate pentru planurile apropiate, şi pe cele – nu din plastic, dintr-un material mai uşor- pentru celelalte secvenţe, de luptă, când ne decapitam J

Ce personaj îţi place mult în afară de Jaime?

Nicolaj Coster-Waldau: Îmi place Charles Dance (Tywin), cred că e un actor fenomenal, iar personajul e bine scris, nu are simţul umporului, dar are o inteligenţă rece, foarte diabolică.

Personajul tău are mulţi fani. Ce spui de asta?

Nicolaj Coster-Waldau: Oamenii au gusturi bune. Înţeleg de ce îl placem: e cineva care nu încearcă să îşi ceară scuze pentru ceea ce este, ceea ce ne dorim cu toţii câteodată. E eliberator să vezi că cineva face asta.

Pentru tine, cariera ta, există un înainte şi după „Urzeala tronurilor'?

Nicolaj Coster-Waldau: Nu gândesc aşa,. Evident, nu deranjează cu nimic să faci parte dintr-un show de succes, dar dacă gândeşti aşa, atunci nu e foarte sănătos. În iunie fac 20 de ani de când am absolvit The National Theatre School, am putut să muncesc şi să-mi întreţin familia în toţi anii ăştia şi chiar dacă nu ar fi apărut „Urzeala tronurilor' cred că aş fi muncit. Nu mă plâng, nu mă înţelegeţi greşit, este mare, dar nu e începutul şi nici sfârşitul.

Ce fel de personaje cauţi?

Nicolaj Coster-Waldau: Nu caut personaje, caut scenarii bune şi oameni buni cu care să lucrez.

Fetele tale se uită la serial?

Nicolaj Coster-Waldau: Nu, nu din câte ştiu. Cea mare are 12 ani şi nu prea mai are vreo influenţă ceea ce zic eu. Am intrat la ea în cameră şi se uita la „Vampires Diaries' şi am întrebat ce e asta. „O, tată, taci din gură!'

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare