Homepage  / Vedete româneşti

Nicolai Tand, despre momentul în care și-a pierdut tatăl. Care este marele lui regret. „Dintr-odată, lumea s-a oprit”

Nicolai Tand, despre momentul în care și-a pierdut tatăl. Care este marele lui regret. „Dintr-odată, lumea s-a oprit”
7

de Roxana Mirea,

Nicolai Tand și-a pierdut tatăl de la o vârstă fragedă. Avea doar 12 ani când părintele său a încetat din viață. Așadar, el a rămas alături de mama lui, pe care n-a vrut s-o lase singură nici pentru a merge să își continue studiile. În momentul în care tatăl său a murit, Nicolai Tand a simțit că toată lumea lui s-a oprit.

Nicolai Tand, despre moartea tatălui său

Chiar dacă a petrecut mai bine de 10 ani în Paris, locul de care îl leagă atât dragostea cât gastronomia, Nicolai Tand se simte cel mai bine acasă, în Maramureș. Își amintește cu drag de copilărie, dar nu poate uita momentul care i-a schimbat total viața. Pe când Nicolai avea doar 12 ani, tatăl său, care era tâmplar, a încetat din viață. Invitat în podcastul „Fain & Simplu”, găzduit de Mihai Morar, bucătarul a explicat ce a însemnat pierderea tatălui pentru el.

Tata a muncit non-stop. Zi și noapte. (…) Avea 49 de ani. Dintr-odată, lumea s-a oprit. Mi s-a schimbat viața în momentul în care tata a murit. Aveam un frate care era la liceu la Sighetu Marmaţiei, după puțin timp l-am adus acasă. Aveam doi frați, care erau mai mari, care voiau să îl ajute. L-au adus acasă și după aceea a făcut școala profesională la Sighetu Marmaţiei”, a povestit Nicolai Tand.

nicolai-tand-despre-moartea-tatalui-sau-1Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 7

Regretul lui Nicolai Tand

Nicolai Tand a mai povestit că a petrecut foarte mult timp cu mama lui, după ce tatăl său a încetat din viață. De dragul celei care i-a dat viață, Nicolai a refuzat să își continue studiile. Știa că mama lui trebuia să muncească și mai mult pentru a-l ține la școală, gând pe care nu l-a putut suporta.

Sora mea era măritată deja și Ion s-a însurat după un an după ce a murit tata. Am rămas mai mult eu cu mama pentru că frate-meu Zaharia începuse să facă școala asta și stătea la soră-mea. Așa că eu am rămas mai mult cu mama. Am petrecut foarte mult timp cu ea. Mama a fost pentru mine și tată, și mamă, și prieten. Nu știu să mă fi certat vreodată. Mă ferea de orice. Era protectoarea mea.

Nu puteam s-o las să muncească mai mult decât mine. Dacă ar fi un lucru pe care îl regret este că nu am făcut studii. Puteam să fac naveta ca fratele meu și să mă duc la un liceu. Frații mei și mama au insistat să fac studii pentru că… (…) Eu mă gândeam că dacă merg la liceu, la Sighet, mama trebuie să meargă la lucru pentru ca eu să merg la liceu și eu ce să fac la liceu? Să pierd doi ani de zile în care mama să muncească pentru mine și eu să mă duc să mă distrez. Cumva, cred că mi-am impus niște lucruri și am zis că vreau să muncesc pentru că așa știam că se fac banii”, a mai povestit Nicolai Tand.

Nicolai Tand, la vârsta la care și-a pierdut tatăl

Nicolai Tand are fix 49 de ani, vârsta la care tatăl lui a decedat, aspect care nu i-a scăpat din vedere.

„Am exact 49 de ani. Să știi că în viață nu este ușor când treci prin niște… traume. Eram prea mic, nu mi-am dat seama. Sunt traume, până la urmă. Inconștient, te gândești… Ilona are 12 ani și Iancu are 10. Îți dai seama ce s-ar întâmpla? E foarte greu. Niște copii care rămân fără părinți pleacă oarecum cu un handicap în viață. (…) Nu (n.r. n-a avut timp să se gândească la toate traumele astea) și sunt fericit cumva. Dacă stăteam să mă gândesc prea mult la ce mi s-a întâmplat în viață destul de tânăr, cred că nu eram aici. (…) Mie îmi place prezentul și viitorul. Trecutul face parte din viața mea, dar important este prezentul și viitorul”, a declarat celebrul bucătar.

Sursa Foto: Facebook

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton